UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Visitor ademski
Visitor
1,138 Views
Registered: ‎03-20-2018

Bootgen problems

Jump to solution

Hello,

I'm trying to use bootgen to generate a "full" BOOT.bin without good results.

 

The .bif that i'm using is:

 

//arch = zynqmp; split = true; format = BIN
image:
{
    [bootloader, destination_cpu=  r5-0]<PATH>/fsbl.elf
    [pmufw_image]<PATH>/pmu.elf
    [destination_device=pl]<PATH>/pl.bit
    [destination_cpu = a53-0]<PATH>/a53-0.elf
    [destination_cpu = r5-0]<PATH>/r5-0.elf
    [destination_cpu = r5-1]<PATH>/r5-1.elf
}

(the sources of each PU are FSBL,PMU and HelloWorld template)

 

With the a53 (x64) partition, the FSBL doesn't finish the PartitionLoad()

Then, taking a53 partition out, the FSBL finished OK but in the UART output shows that just one R5 is booting or both of them are executing the same code. I changed the helloWorld message to "Hello R5-0" and "Hello R5-1" and i just saw one of them on the UART. With this .bif, i see "Hello R5-1". If i change the R5's partition order, i see the other message.

 

I changed the "split=true" to false and regenerated the BOOT.bin. Surprisingly, there wasn't differences between both .bin (split= true and false)

Also, i tryied to change the load address of the r5-1 app, and the binary doesn't change.

 

So, i have the following problems:

- I can't boot A53 apps with de FSBL running in r5 processor.

- Just one R5 app is executed or both R5 are executing the same code in split or lockstep.

- The load attribute is not working when i set destination_cpu

 

Thanks

Andres

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator
1,232 Views
Registered: ‎03-19-2014

Re: Bootgen problems

Jump to solution

What address are each of your applications linked to?   Look at AR67506

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
2 Replies
Moderator
Moderator
1,233 Views
Registered: ‎03-19-2014

Re: Bootgen problems

Jump to solution

What address are each of your applications linked to?   Look at AR67506

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
Highlighted
Visitor ademski
Visitor
1,012 Views
Registered: ‎03-20-2018

Re: Bootgen problems

Jump to solution

IT WORKS!!

 

I changed the lscripts of all apps:

- Changed the r5's apps load addrs to TCM.

- Changed the a53's apps load addrs to DDR (ie: 0x100000).

 

Now, all procs are running standalone apps.

 

Thanks

0 Kudos