cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Visitor
Visitor
2,096 Views
Registered: ‎09-10-2018

ZCU102 PL based 1G Ethernet

Hello,

 

I am a newbie for Petalinux. I need to use PL based 1G Ethernet on Zynq Ultrascale + MPSoC platform for ZCU102 evaluation board with Petalinux version 2018.1.

Tested the ready to test images provided in "xapp1305-ps-pl-based-ethernet-solution/ready_to_test/Linux/pl_ethernet_1g/" with SFP to RJ45 adapter module. But the eth1 interface is not getting detected. Did I miss any step or is this the correct method to test it?

0 Kudos
9 Replies
Highlighted
Contributor
Contributor
2,093 Views
Registered: ‎05-14-2018

Check out this thread. I think you are experiencing the same problem.

 

https://forums.xilinx.com/t5/Embedded-Boot-and-Configuration/XAPP1305-s-ps-eth-1g-bsp-broken/m-p/868960#M6795

 

Steve.

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
2,053 Views
Registered: ‎09-10-2018

Hi Steve,

 

I need to use temac driver for FPGA MAC device which is connected to SFP. I am using xilinx-zcu102-v2018.1-final.bsp, but there is no dts configuration for temac driver. May be I am using wrong bsp from Xilinx website? Please provide proper BSP which supports FPGA MAC connected to SFP. We are using Petalinux 2018.1 version and BSP for the ZCU102 that can be downloaded from the same page that the 2018.1 PetaLinux installation is found available in link : "https://www.xilinx.com/support/download/index.html/content/xilinx/en/downloadNav/embedded-design-tools/2018-1.html".

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor
2,047 Views
Registered: ‎05-14-2018

Sorry. I've not tried to get the TEMAC working. I have just been working with the 10G MAC in the programmable logic and the 1G MAC in the processor sub-system. The xilinx-zcu102-v2018.1-final.bsp supports the 10G MAC in the PL. I would be surprised if it didn't also support the TEMAC.

 

Steve.

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
2,038 Views
Registered: ‎09-10-2018

Please let me know the driver which supports the 10G MAC in the PL in xilinx-zcu102-v2018.1-final.bsp.

 

Regards,

Pavithra T

0 Kudos
Highlighted
Contributor
Contributor
2,032 Views
Registered: ‎05-14-2018

Pavithra,

 

The driver is documented here:

http://www.wiki.xilinx.com/Linux+AXI+Ethernet+driver

 

If you want to build it yourself the Vivado design is part of the XAPP1305 download. I had a few issues getting the Petalinux flow to work. I documented what I did to make it work in this thread:

https://forums.xilinx.com/t5/Xilinx-Boards-and-Kits/ZCU102-Petalinux-Tutorial-no-BSP/m-p/871166#M18504

 

I hope this helps.

 

Steve.

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
1,977 Views
Registered: ‎09-10-2018

Hi Steve,

 

    I tried to test SD card images provided in XAPP_HOME/xapp1305-ps-pl-based-ethernet-solution/ready_to_test/Linux/pl_ethernet_sgmii/ folder on ZCU102 board. But eth1 interface did not get detected when "ifconfig eth1 up" command is given. Did I miss any step? Please provide any suggestion to test pl based Ethernet through SFP.

 

Pavithra

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
1,964 Views
Registered: ‎09-10-2018

I am getting the error as "ifconfig: SIOCGIFFLAGS: No such device" when "ifconfig eth1 up" command is given.

 

Pavithra

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
1,942 Views
Registered: ‎09-10-2018

Hi Steve,

 

I used xilinx-zcu102-2018.1.bsp and eth1 interface is coming up now. Thanks for the support.

 

But not able to assign IP address to ethernet. 

 

I am getting link is not ready error when ifconfig eth1 up command is given as below:

root@xilinx-zcu102-2018_1:~# ifconfig eth1 up
[ 253.607113] net eth1: Promiscuous mode disabled.
[ 253.681076] net eth1: Promiscuous mode disabled.
[ 253.685653] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth1: link is not ready

 

 

Please provide any suggestion if faced this problem.

 

Pavithra T

0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
433 Views
Registered: ‎07-07-2019

Hi Pavithra,

Did you find a solution? 

0 Kudos