cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Participant
Participant
17,880 Views
Registered: ‎08-07-2010

ISE doesnt support dual core?

Jump to solution

Hello,

I have ise 12.4 isntalled on my e5400 computer (duall core), and i dont have an -MP switch when i enter process properties (for example, implemetation process)

 

what can be done?

0 Kudos
Reply
1 Solution

Accepted Solutions
Xilinx Employee
Xilinx Employee
20,553 Views
Registered: ‎11-28-2007

Looks like the multi-threading is not available for all device families. My snapshot was from a Virtex6 design. Just checked when I changed the target device to a Spartan3E, the multi-threading option is not there on the Map Properties.

Cheers,
Jim

View solution in original post

11 Replies
Historian
Historian
17,866 Views
Registered: ‎02-25-2008

 


@assaf123 wrote:

Hello,

I have ise 12.4 isntalled on my e5400 computer (duall core), and i dont have an -MP switch when i enter process properties (for example, implemetation process)

 

what can be done?


Demand that Xilinx finally do multi-processor versions of their tools.

 

----------------------------Yes, I do this for a living.
0 Kudos
Reply
Instructor
Instructor
17,864 Views
Registered: ‎07-21-2009

Demand that Xilinx finally do multi-processor versions of their tools.

Great idea.  What other things should we demand?

 

- Bob Elkind

SIGNATURE:
README for newbies is here: http://forums.xilinx.com/t5/New-Users-Forum/README-first-Help-for-new-users/td-p/219369

Summary:
1. Read the manual or user guide. Have you read the manual? Can you find the manual?
2. Search the forums (and search the web) for similar topics.
3. Do not post the same question on multiple forums.
4. Do not post a new topic or question on someone else's thread, start a new thread!
5. Students: Copying code is not the same as learning to design.
6 "It does not work" is not a question which can be answered. Provide useful details (with webpage, datasheet links, please).
7. You are not charged extra fees for comments in your code.
8. I am not paid for forum posts. If I write a good post, then I have been good for nothing.
0 Kudos
Reply
Xilinx Employee
Xilinx Employee
17,855 Views
Registered: ‎11-28-2007

It's already in the tool under multithreading (see the snapshot below). The actual speed-up varies for different designs.

 

ScreenHunter_016.jpg

Cheers,
Jim
0 Kudos
Reply
Participant
Participant
17,843 Views
Registered: ‎08-07-2010

Jim,

This is exactly what i was talking abput - i dont have this switch (-mt) although i DO HAVE a multi processor computer E5400.. my college has the same computer, the same version of ise and he DOES have this switch... i am really confused?

0 Kudos
Reply
Instructor
Instructor
17,839 Views
Registered: ‎07-21-2009

This is exactly what i was talking about - i dont have this switch (-mt) although i DO HAVE a multi processor computer E5400.. my college has the same computer, the same version of ise and he DOES have this switch... i am really confused?

Most of the Xilinx apps folks are sleeping - it's the dead of night.  So I'll try an answer :)

 

I'm running ISE 12.4 on a Vista x64 machine with 8GB of DRAM.  Both 32bit and 64bit ISE Navigator show the MAP process multi-thread switch.

 

The OS and the DRAM complement might have something to do with enabling or disabling the MAP multi-thread switch.  By the way, you won't see this switch unless you have selected/highlighted the MAP process in the PROCESSES pane, then select in the command toolbar Process > Process Properties.

 

- Bob Elkind

SIGNATURE:
README for newbies is here: http://forums.xilinx.com/t5/New-Users-Forum/README-first-Help-for-new-users/td-p/219369

Summary:
1. Read the manual or user guide. Have you read the manual? Can you find the manual?
2. Search the forums (and search the web) for similar topics.
3. Do not post the same question on multiple forums.
4. Do not post a new topic or question on someone else's thread, start a new thread!
5. Students: Copying code is not the same as learning to design.
6 "It does not work" is not a question which can be answered. Provide useful details (with webpage, datasheet links, please).
7. You are not charged extra fees for comments in your code.
8. I am not paid for forum posts. If I write a good post, then I have been good for nothing.
0 Kudos
Reply
Xilinx Employee
Xilinx Employee
17,836 Views
Registered: ‎11-28-2007

Assuming you're on the Map Properties window, right above the "OK"/"Cancel" buttons, there is a dropdown list called "Property Display Level". Change it to "Advanced" and you will see the Multi-threading option.

 


@assaf123 wrote:

Jim,

This is exactly what i was talking abput - i dont have this switch (-mt) although i DO HAVE a multi processor computer E5400.. my college has the same computer, the same version of ise and he DOES have this switch... i am really confused?


 

Cheers,
Jim
Participant
Participant
17,826 Views
Registered: ‎08-07-2010

Hi guys... 

 

I am getting similiar window as the screenshot that Jim displayed, but WIHTOUT the -mp switch, and i AM clicking on the advanced , as you can see

 

So what can be done?

Untitled.jpg
0 Kudos
Reply
Xilinx Employee
Xilinx Employee
20,554 Views
Registered: ‎11-28-2007

Looks like the multi-threading is not available for all device families. My snapshot was from a Virtex6 design. Just checked when I changed the target device to a Spartan3E, the multi-threading option is not there on the Map Properties.

Cheers,
Jim

View solution in original post

Participant
Participant
17,817 Views
Registered: ‎08-07-2010

Oh,

thats explains everything.. my desing is of spartan3adsp and my college is of virtex -5

very strange whough, why it is not supported for all devices

 

Thank you all

0 Kudos
Reply
Instructor
Instructor
4,922 Views
Registered: ‎07-21-2009

thats explains everything.. my desing is of spartan3adsp and my college is of virtex -5 very strange whough, why it is not supported for all devices

Just a guess on my part....

 

ISE navigator is a 'shell', and behind the shell are completely different SW modules for MAP:

  • older code for Spartan 3x place/route, which pre-dates 'multi-thread' design ("don't fix it if it isn't broken")
  • newer code for Virtex 5/6 and Spartan 6 place/route, designed with 'multi-thread' from the start

- Bob Elkind

SIGNATURE:
README for newbies is here: http://forums.xilinx.com/t5/New-Users-Forum/README-first-Help-for-new-users/td-p/219369

Summary:
1. Read the manual or user guide. Have you read the manual? Can you find the manual?
2. Search the forums (and search the web) for similar topics.
3. Do not post the same question on multiple forums.
4. Do not post a new topic or question on someone else's thread, start a new thread!
5. Students: Copying code is not the same as learning to design.
6 "It does not work" is not a question which can be answered. Provide useful details (with webpage, datasheet links, please).
7. You are not charged extra fees for comments in your code.
8. I am not paid for forum posts. If I write a good post, then I have been good for nothing.
0 Kudos
Reply
Participant
Participant
4,918 Views
Registered: ‎08-07-2010

Sounds logical... wht bother make a new code for old devices..

0 Kudos
Reply