cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
dsakjl
Voyager
Voyager
505 Views
Registered: ‎07-20-2018

Re: Vitis HLS 2020.2: GUI not starting

Jump to solution

Hi @aoifem ,

do you have ani news on this?

Thank you, best regards.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
dsakjl
Voyager
Voyager
357 Views
Registered: ‎07-20-2018
9 Replies
dsakjl
Voyager
Voyager
662 Views
Registered: ‎07-20-2018

Hello everyone,

as reported in: https://forums.xilinx.com/t5/Design-Entry/Vitis-HLS-2020-2-not-starting-only-splash-screen-visible/m-p/1224032#M26300

VITIS HLS 2020.2 does not start in GUI mode on Linux (only splashscreen is visible).

Trying to remove the $HOME/.Xilinx/vitis_hls directory does not solve the problem.

I'll report the same problem here because this should be the proper section.

Please, do you have any suggestion?

Thank you, best regards.

0 Kudos
aoifem
Moderator
Moderator
619 Views
Registered: ‎11-21-2018

Hi @dsakjl 

It looks like this issue has been resolved on the design entry board? Can you confirm? 

We normally ask the community not to add the same post to multiple boards, as it makes it more difficult for other people with the same issue to find a solution, and also duplicates work. 

Aoife
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA


**~ Got a minute? Answer our Vitis HLS survey here! ~**

**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
dsakjl
Voyager
Voyager
580 Views
Registered: ‎07-20-2018

Hi @aoifem ,

thank you for the reply.

No, this issue is NOT solved yet and I posted here because this is the HLS section and should be the proper section where to ask about Vitis HLS.

Do you know what could be the problem? Missing libraries? A check on the Linux distribution?

Thank you, regards.

0 Kudos
aoifem
Moderator
Moderator
558 Views
Registered: ‎11-21-2018

Hi @dsakjl 

This is an issue for the design entry board as something isn't installed properly or running as expected. I'll ask my colleague if they can reply to your post on the design entry board. 

Aoife
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA


**~ Got a minute? Answer our Vitis HLS survey here! ~**

**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
aoifem
Moderator
Moderator
491 Views
Registered: ‎11-21-2018

Hi @dsakjl 

It is hard to see what the issue is here as it seems to be working for some users and not others. Is the issue with with the Docker Container usage? If you are using dockers then we would recommend you use a docker that is built for the OS we have tested on, as that should work. You can then take this docker and put it on a host system that has a newer version of the OS. If you are using Podman and not a docker, I don't think this is tested and/or supported, as Podman and Docker are different things: https://ti8m.com/blog/Why-Podman-is-worth-a-look-.html

Aoife
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA


**~ Got a minute? Answer our Vitis HLS survey here! ~**

**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
dsakjl
Voyager
Voyager
461 Views
Registered: ‎07-20-2018

Hi @aoifem ,

thank you for the reply.

I'm not using a docker but an unsupported Linux distribution. I checked that all the packages listed in installLibs.sh script from Vitis are correctly installed.

I can't see any error on startup.

Regards.

0 Kudos
dsakjl
Voyager
Voyager
358 Views
Registered: ‎07-20-2018
dsakjl
Voyager
Voyager
148 Views
Registered: ‎07-20-2018

Hi @aoifem ,

the same problem happens in Vitis HLS 2021.1 and the same solution solves the problem.

Regards.

0 Kudos
anatoli
Moderator
Moderator
118 Views
Registered: ‎06-14-2010

Hello @dsakjl ,

Thanks for letting us know and we are glad to hear that you've managed to overcome this issue, with @edmeme suggestion that was shared on another post in Design Entry forum board.

Just to let you know, I have reached out to the team to see if this is a know issue/behavior or not, and if not, we can file a request to get this checked and permanently fixed in the latest tools, as based on the latest reply in this thread, it is still an issue with Vivado HLS 2021.1.
We will make sure this is addressed in the next version/release of Vivado. Since this is effecting many Vivado HLS GUI users, even when there is a workaround in place, I'm checking to see if we (Xilinx) can release a patch for this, so that it can be applied to get this issue addressed in the current versions of Vivado/Vitis HLS tools, while we are getting this permanently solved in the next releases.

Kind Regards,
Anatoli Curran,
Xilinx Technical Support
------------------------------------------------------------------------------------------------

Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.

If starting with Versal, take a look at our Versal Design Process Hub and our
Versal Blogs

------------------------------------------------------------------------------------------------