UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Explorer
Explorer
3,825 Views
Registered: ‎04-23-2013

Platform Cable USB II fails sometimes

We have Platform Cable USB (red and black boxes).

We are using them with Vivado and SDK 2016.3, on Windows 10, to program a ZC702 board and also our board w/ a zc7010.

 

We never have trouble getting the green LED.

We never have trouble w/ Vivado or SDK seeing the Platform Cable USB II (in as far as USB goes).

 

However, programming the device is very intermittent.

The dialog box always comes up.

When it programs the device successfully, all is well.

When it does not, the progress bar never advances and it times out with the failure message about the green LED etc.

 

Sometimes, just trying again works.

Sometimes USB detach/re-attach works.

Sometimes nothing but a full PC re-boot will get it working again.

 

Anybody else seeing this?

 

Thanks,

Emmett

0 Kudos
6 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
3,615 Views
Registered: ‎08-01-2012

Re: Platform Cable USB II fails sometimes

Scope  VCCAUX voltage. There could some noise in supply rail. Also we can not rule out contact problems. Please check 

________________________________________________

Please mark this post as an "Accept as solution" in case if it helped to resolve your query. So that it will help to other forum users to directly refer to the answer.

Give kudos to this post in case if you think the information is useful and reply oriented.

0 Kudos
Explorer
Explorer
3,411 Views
Registered: ‎04-23-2013

Re: Platform Cable USB II fails sometimes

Now I am seeing an issue where I can always "Program FPGA" from SDK, but cannot run or debug.

It was working earlier today.

 

Even right after I "Program FPGA" from SDK successfully, attempts to debug my code I get the following:

Connection to board failed

Unknown Error Occured
Cable is not powered-on

at com.xilinx.sdk.targetmanager.internal.TM.isFPGAConfigured(TM.java:374)
at com.xilinx.sdk.debug.core.XilinxAppLaunchConfigurationDelegate.isFpgaConfigured(XilinxAppLaunchConfigurationDelegate.java:409)
at com.xilinx.sdk.debug.core.XilinxAppLaunchConfigurationDelegate.launch(XilinxAppLaunchConfigurationDelegate.java:303)
at com.xilinx.sdk.debug.ui.XilinxAppLaunchDelegateWrapper.launch(XilinxAppLaunchDelegateWrapper.java:31)

0 Kudos
Explorer
Explorer
3,407 Views
Registered: ‎04-23-2013

Re: Platform Cable USB II fails sometimes

I also sometimes get:

Unexpected error while launching program:

Error while running ps7_init method.
Debug Operation Not Supported on the Target, Current Processor State is not "Stopped"

Error while running ps7_init method.
Debug Operation Not Supported on the Target, Current Processor State is not "Stopped"

 

I have tried multiple platform cables, all of which work to program FPGA.

The LED is always on and the power looks good.

I have rebooted everything multiple times as well.

 

This must be an SDK issue .

I looked in Window, Preferences, but did not find any settings for the programmer.

Are there settings for the programmer in SDK?

 

0 Kudos
Moderator
Moderator
3,384 Views
Registered: ‎07-01-2015

Re: Platform Cable USB II fails sometimes

Hi @emmettbradford,

 

Can you try powering off the board and then power on and see if you are still seeing the issue.

Also try with XSCT to reset the processor using rst -processor command.

Is this issue persists with sample application? 

Thanks,
Arpan
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Explorer
Explorer
2,991 Views
Registered: ‎04-23-2013

Re: Platform Cable USB II fails sometimes

This problem is back, and/or I am back at it.

I did check the 3V power, cycled power to board, programmer and PC.

I also bought the Digilent programmer, which has the same result.

 

I suspect that since SDK will program the FPGA, but not run the PS code, that it is an SDK issue.

I can't determine why it comes and goes.

I am still on 2016.3, but don't want to upgrade in the middle of a project.

 

Has anyone else run into this?

 

Thanks,

Emmett

0 Kudos
Highlighted
Adventurer
Adventurer
2,984 Views
Registered: ‎01-28-2013

Re: Platform Cable USB II fails sometimes

I've run into similar problem. I also suspect this funky behavior has to do with SDK. I usually track down the sequence that causes it and avoid running into that scenario.

 

My suggestion is to find out the sequence that causes it and workaround it.

0 Kudos