UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Observer tuan.nhanh
Observer
347 Views
Registered: ‎03-25-2019

[zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

Hi,

I made a bootloader for sdcard and it just runs a simple application on RPU that  print "hello" on terminal.

But when deploying that sdcard, I see nothing on terminal.

But if the app run on APU, i can see the output in terminal.

So what is the problem and how to solve it.

 

Thanks.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
287 Views
Registered: ‎10-12-2018

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

Hi @tuan.nhanh ,

From bif file, I'm assuming you have created fsbl application for RPU but destination CPU is APU while creating boot image. Please make sure destination CPU is correct.

RPU_Capture.PNG

Please refer UG1209(v2018.3), page no.68 for SD boot sequence where application is executing on RPU.

Thanks & Regards
Anil B
-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
7 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
331 Views
Registered: ‎10-12-2018

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

Hi @tuan.nhanh ,

How have you created the boot image for sd card? what is your bif file?

Do you see any error messages?

Thanks & Regards
Anil B
-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Observer tuan.nhanh
Observer
327 Views
Registered: ‎03-25-2019

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

@abommera 

 

Thank you.

I created a zcu104 FSBL and then choose Xilinx -> Create Boot Image from Xilinx SDK to create boot.bin.

There is nothing on Terminal.

 

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
313 Views
Registered: ‎10-12-2018

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

Hi @tuan.nhanh ,

Have you set the sd boot mode using SW6[4:1] (OFF,OFF,OFF,ON)? Can you please share your bif file?

If still not works, can you try with pre-built images for zcu104?

https://xilinx-wiki.atlassian.net/wiki/spaces/A/pages/18842543/Zynq+2018.2+Release?f=print

Thanks & Regards
Anil B
-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Observer tuan.nhanh
Observer
307 Views
Registered: ‎03-25-2019

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

@abommera 

 

Thanks.

My application is standalone and I used baremetal.

I attached my bif image.

SW6[4:1] (OFF,OFF,OFF,ON)? => Yes I did. If I choose APU, I can see log on terminal but if I choose RPU, I see nothing.

 

Best regards

 

0 Kudos
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
288 Views
Registered: ‎10-12-2018

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

Hi @tuan.nhanh ,

From bif file, I'm assuming you have created fsbl application for RPU but destination CPU is APU while creating boot image. Please make sure destination CPU is correct.

RPU_Capture.PNG

Please refer UG1209(v2018.3), page no.68 for SD boot sequence where application is executing on RPU.

Thanks & Regards
Anil B
-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
Observer tuan.nhanh
Observer
271 Views
Registered: ‎03-25-2019

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

@abommera 

 

Thank you very much for your note.

I had 2 elfs:

- an app run on APU (.elf) coded by me.

- an app run on RPU (.elf).This file I got from another project => this must run  before my app.

- a FPGA (.bit) from another project.

So when creating fsbl, should I create APU FSBL or RPU FSBL?

 

Best regards,

 

0 Kudos
Observer tuan.nhanh
Observer
257 Views
Registered: ‎03-25-2019

Re: [zcu104] application on RPU not print on terminal

Jump to solution

@abommera 

Hi, please ignore the previous question since I can make it work.

But i faced another problem:

- The elf on RPU is running.

- The elf on APU is running, but it always reset the APU code. So what should I config to fix this (such as stack, heap, ...)

Thanks.

Found that it is problem of memset. App reset when calling memset. So why? (I used baremetal)

 

fixed all

0 Kudos