UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Contributor
Contributor
8,940 Views
Registered: ‎05-26-2014

DDR3 SDRAM test failed

Hi,

 

 

I'm trying to test DDR3 using memory test application. But every time only so many things are displayed.

 

--Starting Memory Test Application--
NOTE: ThisApplication runs with D-Cache disaBled.As a result, cacheline requests will not be generated
Testing memory region: mcb_ddr3
    Memory Controller: axi_s6_ddrx
         Base Address: 0xc0000000
                 Size: 0x20000000 bytes

 

Can anyone suggest what can be wrong because of which this is happening?

 

Thanks

0 Kudos
6 Replies
Moderator
Moderator
8,916 Views
Registered: ‎07-31-2012

Re: DDR3 SDRAM test failed

Hi,

 

Did you enable caches?

Could you disable it and try to run the application?

 

Regards

 


-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Moderator
Moderator
8,885 Views
Registered: ‎07-31-2012

Re: DDR3 SDRAM test failed

Hi,

Did disbaling caches work?

Regards

Praveen


-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
8,877 Views
Registered: ‎08-02-2007

Re: DDR3 SDRAM test failed

hi,

 

this seems to be a spartan-6 memory controller block.

 

  • can you confirm if you have completed configuring the controller properly?
  • Is this a custom board or a development board?
  • Is this with MPMC or AXI interface IP?

 

--hs

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Contributor
Contributor
8,869 Views
Registered: ‎05-26-2014

Re: DDR3 SDRAM test failed

Hi,

 

No disabling cache will not give solution to that problem but it will give some error

 

Thanks

0 Kudos
Contributor
Contributor
8,867 Views
Registered: ‎05-26-2014

Re: DDR3 SDRAM test failed

Hi,

 

Yes it is Spartan 6 controller.

 

* Yes I verified and controller is configured properly.

* It's a development board.

* It's a AXI based interface.

 

Thanks

0 Kudos
Visitor miguelcosta
Visitor
6,938 Views
Registered: ‎04-11-2016

Re: DDR3 SDRAM test failed

The same is happening to me with a Kintex 7 KC705 board.

Has anyone found a solution?

0 Kudos