cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
fakefakefaker
Visitor
Visitor
417 Views
Registered: ‎03-09-2021

problem when using memory test in vitis

Jump to solution

i'm trying to use the memory test example to test my bram interface on my board (vc707)

Every time I build an application, an elf file is not created.

3.PNG 

1.PNG

2.PNG

(elf.size file is empty)

 

 

 

(It works well when i use a hello world.)

(I used memory test well until 2 days ago, but it didn't work since yesterday.)

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
pvempati
Xilinx Employee
Xilinx Employee
301 Views
Registered: ‎01-03-2017

OK great @fakefakefaker .

The reason for this could be due to elf sections pointed to different memory and now to another memory(8kb).

But ideally for VC707 microblaze designs the local bram memory should be more than 8kb. 32KB is enough for applications to build.

View solution in original post

4 Replies
pvempati
Xilinx Employee
Xilinx Employee
386 Views
Registered: ‎01-03-2017

HI @fakefakefaker ,

The problem you mentioned is quite interesting. since it used work few days and suddenty started failing. You can do below things 

1) Try clean project and then build the application again

2) Restart the Vitis and try step #1

3) Now create the same project in new workspace and then try building the application.

 

Thanks & Regards,

Praveen Kumar. V

0 Kudos
fakefakefaker
Visitor
Visitor
358 Views
Registered: ‎03-09-2021

thx @pvempati 

I tried using the method you wrote, but vitis still don't create an elf file. 

Besides, I reinstalled it after formatting it, and it's the same.

Is it a license issue?

0 Kudos
fakefakefaker
Visitor
Visitor
311 Views
Registered: ‎03-09-2021

thx @pvempati 

I solved this problem. 

I set the local memory to 8kb until now, but it worked enough.
However, I don't know why, but now it works only when the local memory is set to 32 kb or higher.

 

0 Kudos
pvempati
Xilinx Employee
Xilinx Employee
302 Views
Registered: ‎01-03-2017

OK great @fakefakefaker .

The reason for this could be due to elf sections pointed to different memory and now to another memory(8kb).

But ideally for VC707 microblaze designs the local bram memory should be more than 8kb. 32KB is enough for applications to build.

View solution in original post