UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Participant diy_a
Participant
807 Views
Registered: ‎03-20-2017

Fail : Ethernet through PL EMIO.

Hi,

 

I am facing Ethernet0 issue on zynq7100 board.

 

We have connected two Ethernet ports of Zynq through SGMII(implemented SGMII core in PL) to 16 port Ethernet switch on board. No mdio lines are connected from Zynq to Ethernet switch.We have forced the speed to 1000Mbs and Full duplex in zynq as well as in Ethernet switch . We have ported Petalinux u-boot and configured the Ethernet ports of zynq. But getting error message, when i do ping from u-boot,

 

Zynq> ping 172.17.1.146
Trying ethernet@e000b000

Using ethernet@e000b000 device
zynq_gem_send: Timeout (reg=e000b014 mask=00000020 wait_set=1)
eth_send: send() returned error -110
zynq_gem_send: Timeout (reg=e000b014 mask=00000020 wait_set=1)
eth_send: send() returned error -110
eth_rx: recv() returned error -1
zynq_gem_send: Timeout (reg=e000b014 mask=00000020 wait_set=1)
eth_send: send() returned error -110
eth_rx: recv() returned error -1
Abort
eth_send: send() returned error -4
eth_rx: recv() returned error -1
eth_rx: recv() returned error -1
eth_rx: recv() returned error -1

What could be the reason for the failure, should i need to look into PS or PL wrapper section.

 

Note: Have recently purchased Zybo kit and ported the u-boot from petalinux sdk 2016 and its working. The same u-boot i am trying on our custom board.

 

Any help or suggestion would hint me to solve this issue,

 

 

0 Kudos
2 Replies
Moderator
Moderator
780 Views
Registered: ‎09-12-2007

Re: Fail : Ethernet through PL EMIO.

you might need  to update the DT to tell the driver this is fixed link:

http://www.wiki.xilinx.com/Zynq+Ultrascale+Fixed+Link+PS+Ethernet+Demo

 

 

0 Kudos
Participant diy_a
Participant
754 Views
Registered: ‎03-20-2017

Re: Fail : Ethernet through PL EMIO.

Hi ,

 

Thanks for your reply,

 

We sorted out the issue by enabling mdio lines in hdf and assigned the phy address as '0'. But physically on board, we dont have mdio lines connected to the switch.

 

Once the change was done, i am able to ping with outer lan with fixed link configuration.

 

 

0 Kudos