UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Visitor natann9
Visitor
8,018 Views
Registered: ‎05-22-2015

microblaze

hi

 

can someone give me a tutorial for total dummies on how to create implement and use microblaze?

 

thanks

0 Kudos
4 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
8,012 Views
Registered: ‎08-02-2007

Re: microblaze

hi,

 

you can use EDK CTT if you have XPS installed. http://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx11/edk_ctt.pdf

 

you can use this Microblaze hardware guide if using vivado.

http://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx2013_1/ug940-vivado-tutorial-embedded-design.pdf

 

--hem

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Visitor pd_xilinx
Visitor
7,907 Views
Registered: ‎08-17-2012

Re: microblaze

Hi everyone,

 

I'm completly new to microblaze and try to use this tutorial:

http://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx2015_1/ug940-vivado-tutorial-embedded-design.pdf

 

So far everything is okay but when trying to create "New Project" I'm getting the error "Project cannot be create" (see attached screenshot). This is true for all available templates.

 

 

error.jpg
0 Kudos
Visitor pd_xilinx
Visitor
7,906 Views
Registered: ‎08-17-2012

Re: microblaze

Here is also the SDK logfile, I'm using 2015.1

 

Currently I'm stuck because I can't get the basic stuff working...

 

Thanks,

    Martin

log.jpg
0 Kudos
Visitor pd_xilinx
Visitor
7,901 Views
Registered: ‎08-17-2012

Re: microblaze

Was able to find the issue, seems to be a missing 32bit library...

On my CentOS system this helped:

 

yum install zlib.i686

 

Thanks,

                Martin

0 Kudos