cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
shukai
Visitor
Visitor
316 Views
Registered: ‎12-22-2020

ultralscale+ xczu09eg GEM3 mio connected to phy<ksz9031> bandwidth abnormal.

ultralscale+ xczu09eg GEM3 mio connected to phy<ksz9031> bandwidth abnormal.

The system is built by petalinux2019.02

flowing is my testing on linux.

1. iperf3 client on my board.    iperf server on x86-pc.win10x64.   board ---> pc,  the bandwidth is 340 Mbps/s.   <TCP and UDP >

2. iperf3 server on my board.  iperf client on x86-pc.win10x64.    pc  ---> board,  the bandwidth is 900 Mbps/s.   <TCP and UDP >

3. iperf3 cmd.  server= [iperf3 -s]   client =[ iperf3 -c x.x.x.x -w 512k  -t  0] .  

4. I'm sure there's no problem with using this iperf3 command, because it's normal to use this command on the evaluation board.

5. but I tested my board with LwIP, and the data transmission bandwidth was correct. 900Mbps/s.

This problem has been bothering me for several days...

0 Kudos
1 Reply
nanz
Moderator
Moderator
229 Views
Registered: ‎08-25-2009

Hi @shukai ,

This is strange as LWIP shows 900Mbps. Can you please try with a different host and see what happens?


-------------------------------------------------------------------------------------------

Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.

If starting with Versal take a look at our Versal Design Process Hub and our Versal Blogs and our Versal Ethernet Sticky Note.

-------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos