UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
11,434 Views
Registered: ‎10-16-2008

Webserver on Spartan 3E Starter kit

Hi

I am Prakash.G i am doing webserver design using Spartan 3E Starter kit and facing some problems please help me in this regards.

I had implemented the design on kit and whenever i am opening the webpage the error i am getting on hyperterminal is

"

Open up your favorite browser and type:
http://192.168.1.10
Board IP: 192.168.1.10
Netmask : 255.255.255.0
Gateway : 192.168.1.1
Memory File System initialized
web server started
http GET: index.html
error writing file (index.html) to socket, remaining unwritten bytes = 1942
attempted to lwip_write 1024 bytes, tcp write error = -1

"

i am not getting what could be the problem

please help me in this regards

Thanks and Regards

Prakash.G

 

0 Kudos
4 Replies
Newbie odin111
Newbie
10,043 Views
Registered: ‎04-05-2009

Re: Webserver on Spartan 3E Starter kit

Prakash I think that the problem is in the send buffer size, change this to 2048 and try again.

 

If you can, please post the .mhs, .mss of your project, and tell me the steps that you follow to download the mfs image,and the aplicattion to the kit. Tell me  if you use any bootloader.

 

A very grattefull if you can help .

 

 

0 Kudos
Highlighted
Visitor s021897
Visitor
9,990 Views
Registered: ‎04-01-2009

Re: Webserver on Spartan 3E Starter kit

Hi,

 

I had the same problem, especially when trying to connect to the webserver with more users simultaniously. BTW, I use the lwIP webserver from XAPP1026 on a XUPV2P board. Increasing the buffersize to from 1024 to 2048bytes seems to reduce the problem, but it doesn't solve it.

 

The transfer speeds however stay very low (5-30kB/s). Does anyone know how to speed this up? According to the datasheet the webserver is supposed to work at somthing like 40Mbit in RAW mode.

 

To load the image.mfs to the board:

1) download bitstream

2) start the XMD debug console

3) type: "dow 'NameOfSoftwareProject'/executable.elf"

4) type: "dow -data 'NameOfSoftwareProject'/image.mfs 0x9f000000", where 0x9f000000 is the location in the memory where the filesystem will be, this is defined in the "software platform settings"

5) type "con" to start the webserver

Message Edited by s021897 on 04-09-2009 08:08 AM
0 Kudos
Visitor jbade
Visitor
9,831 Views
Registered: ‎09-12-2007

Re: Webserver on Spartan 3E Starter kit

Hello,

 

 like my predecessor I have had the same problem.

Have a look the configuration of the lwip->lwip_memory_options->mem_size.

For default this mem_size has been set to 128 kByte.

After set the HEAP_SIZE for my project to 0x20000 too the project worked correctly.

 

 

Best regards,

Joerg

0 Kudos
Newbie rockivinay
Newbie
6,513 Views
Registered: ‎03-04-2011

Re: Webserver on Spartan 3E Starter kit

hello,

 

 

I am building a web server on spartan 3e starter board..can anyone suggest me o send me d web server deign files..it wud b helpful..

 

thnks and regards

Vinay G

vinaygangadhar90@gmail.com

Tags (1)
0 Kudos