cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Visitor
Visitor
332 Views
Registered: ‎10-17-2020

Could not find FPGA device on the board for connection local on Diligent ARTY S7 board

Jump to solution

Vitis can not upload to ARTY S7-50 board.

Vitis no work.PNG
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Visitor
Visitor
128 Views
Registered: ‎10-17-2020

Thanks for the help. That solved it!!!

 

View solution in original post

0 Kudos
9 Replies
Highlighted
Moderator
Moderator
214 Views
Registered: ‎11-09-2015

HI @cwrigley 

  • Is the board connected to the same machine as the one used for Vitis (no remote connection)?
  • Do you see a new device in the windows panel control when you plug the board?

Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
203 Views
Registered: ‎10-17-2020

computer is local.

Yes, when plugged in the comport shows up as usb com 6, but that is the com port.

How do we program it? What does that show up as? With impact, you can query the board to see what's there.

Impact can't see this board. I don't know how to use Vivado or Vitis to query the board.

0 Kudos
Highlighted
Moderator
Moderator
196 Views
Registered: ‎11-09-2015

HI @cwrigley 

You can use the same cable as for the UART.

You need to make sure that the following jumper is in JTAG position:

ARTY.JPG


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
182 Views
Registered: ‎10-17-2020

The jumper is in the JTAG position.

One more note: This ARTYS7 boards works on my Company supplied laptop running windows 10 Enterprise.

The ARTYS7 board doesn't work on my home computer running Windows 10 Home 64 bit. (which the software down load says is not supported)

I payed $130 for a full new install of Windows 10 Pro 64 bit, but when trying to install it, it kept up dating my Home version.

So I called Micro Soft and for only an additional $90 on top of the $130, they remoted to my my machine, flipped one bit somewhere and presto magic, my machine had windows pro, just like that. Amazing.

I haven't' tried uploading again because my Vitis project disappeared.

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
178 Views
Registered: ‎10-17-2020

OK, just tried it again with the Windows Pro 64 bit and it still fails. Same error as before.

0 Kudos
Highlighted
Moderator
Moderator
164 Views
Registered: ‎06-05-2013
Have you installed Digilent JTAG drivers?
C:\Xilinx\Vivado\Vivado_version\data\xicom\cable_drivers\nt64\digilent

Install those and see if this works.
-------------------------------------------------------------------------------------
For more information please refer to configuration resources https://forums.xilinx.com/t5/FPGA-Configuration/Configuration-Resources/m-p/753763/highlight/true#M5891
-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
129 Views
Registered: ‎10-17-2020

Thanks for the help. That solved it!!!

 

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
126 Views
Registered: ‎10-17-2020

that solved it!

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
124 Views
Registered: ‎10-17-2020

I'm not allowed to add Kudos, sorry

0 Kudos