cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
pedro_uno
Advisor
Advisor
3,494 Views
Registered: ‎02-12-2013

KCU105 n25q256-1.8v-spi-x1_x2_x4 not found

Jump to solution

Hello Guys,

 

I have a little TCL script that I have used to program the SPI configuration memory on the KCU105 evaluation board. It specifies the part with this command.

 

get_cfgmem_parts {n25q256-1.8v-spi-x1_x2_x4}]

 

Recently, I upgraded to Vivado 2017.2 and it no longer recognizes any n25q256 parts.  What should I specify when burning the QSPI configuration prom on the KCU105?

 

  Pete

----------------------------------------
DSP in hardware and software
-----------------------------------------
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
pratham
Scholar
Scholar
5,602 Views
Registered: ‎06-05-2013

@pedro_uno Oh yes, I am sorry. It should be mt25qu256-spi-x1_x2_x4.

QSPI in the name refers to Zynq attached part.

 

You could also refer to UG908#332

https://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx2017_2/ug908-vivado-programming-debugging.pdf

 

-Pratham

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
4 Replies
pratham
Scholar
Scholar
3,491 Views
Registered: ‎06-05-2013

@pedro_unomt25qu256-qspi-x4-single

-Pratham

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
pedro_uno
Advisor
Advisor
3,485 Views
Registered: ‎02-12-2013

Now I am getting this.

 

ERROR: [Labtoolstcl 44-655] Cfgmem part mt25qu256-qspi-x4-single is not supported for device xcku040.

----------------------------------------
DSP in hardware and software
-----------------------------------------
0 Kudos
pratham
Scholar
Scholar
5,603 Views
Registered: ‎06-05-2013

@pedro_uno Oh yes, I am sorry. It should be mt25qu256-spi-x1_x2_x4.

QSPI in the name refers to Zynq attached part.

 

You could also refer to UG908#332

https://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx2017_2/ug908-vivado-programming-debugging.pdf

 

-Pratham

----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
pedro_uno
Advisor
Advisor
3,414 Views
Registered: ‎02-12-2013

Thanks, 

 

I'm not sure how you got from N25Q256A11ESF40F to mt25qu256-spi-x1_x2_x4 but it works.

----------------------------------------
DSP in hardware and software
-----------------------------------------
0 Kudos