cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Visitor
Visitor
9,376 Views
Registered: ‎10-18-2010

Interface ADC to FPGA

Jump to solution

Hi there,

 

I am rather new about FPGA design. But i'm stuck with this problem.

 

How to write up vhdl code to interface adc to FPGA ??  Currently, I am using Virtex-4 User FPGA: XC4VSX35-10FF668

Hope someone can assist me ..  (:

Thanks you in advance

Tags (1)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Teacher
Teacher
11,619 Views
Registered: ‎08-14-2007

Hi,

most important is to take a look at the datasheet of the ADC you are going to use.

There you find a description of the ADCs interface, for which you have to design the counterpart in the FPGA.

That's a good starting point.

If you are lucky, it's some kind of standard, and you find many examples for it. Here, or at opencores or other FPGA related sites.

 

Have a nice synthesis

  Eilert 

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Teacher
Teacher
11,620 Views
Registered: ‎08-14-2007

Hi,

most important is to take a look at the datasheet of the ADC you are going to use.

There you find a description of the ADCs interface, for which you have to design the counterpart in the FPGA.

That's a good starting point.

If you are lucky, it's some kind of standard, and you find many examples for it. Here, or at opencores or other FPGA related sites.

 

Have a nice synthesis

  Eilert 

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
9,368 Views
Registered: ‎10-18-2010

Thanks for your quick response.

 

Don't mind if i can send you the file to have a look instead??

 

 

 

 

Tags (2)
0 Kudos
Highlighted
Teacher
Teacher
9,344 Views
Registered: ‎08-14-2007

Hi,

feel free to send me your stuff via private message, if you don't want t o post it.

 

Regards

  Eilert

0 Kudos
Highlighted
Historian
Historian
9,331 Views
Registered: ‎02-25-2008

Homework assignment?

----------------------------Yes, I do this for a living.
0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
9,046 Views
Registered: ‎12-16-2010

hi...i am having problems with the coding for interfacing of adc to fpga..im using a spartan 3e fpga..the ;problem is that the simulation is working as expected but the ouput on the leds are just kkeping on bl;inking...and i am not getting the value that corresponds to the formula...please clarify this for me

thanks a lot

0 Kudos