cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Explorer
Explorer
5,050 Views
Registered: ‎05-15-2009

Problem with cable on Xilinx 11.1

Hello everybody, I need help with a problem about Xilinx ISE 11.1.

 

When I finish compiling a projec, when I try via iMPACT to program my Spartan-3E device appears:

 

river windrvr6.sys version = 8.1.1.0. WinDriver v8.11 Jungo (c) 1997 - 2006 Build Date: Oct 16 2006 X86 32bit SYS 12:35:07, version = 811.

PROGRESS_END - End Operation.
Elapsed time =      2 sec.
Cable autodetection failed.
WARNING:iMPACT:923 - Can not find cable, check cable setup !

 

When I link up the device appears "find new hardware" and after

" Installation of new driver Maybe you want to let Windows update look for the driver, or insert CD of automatic installation"

 

I also tried to install

 

I use windows XP via WMware Fusin on a MAC OSX SL on a MacBook Pro Latest Model.

 Drivers are missing??? I installed from ug344_windows.zip but nthing changed.

 

I use the simple USB PC cable as this one:

 

There's somebody who could be so kind to help me? I need to program this device for my last test of my university career....

 

Thanks a lot

 

 

Message Edited by kensou on 12-13-2009 01:37 PM
Message Edited by kensou on 12-13-2009 01:54 PM
0 Kudos
4 Replies
Highlighted
Explorer
Explorer
5,025 Views
Registered: ‎05-15-2009

Re: Problem with cable on Xilinx 11.1

Partially solved.

 

Now appears to me:

 

INFO:iMPACT:583 - '1': The idcode read from the device does not match the idcode in the bsdl File.
INFO:iMPACT:1578 - '1':  Device IDCODE :        00000111000010001000001001001100
INFO:iMPACT:1579 - '1': Expected IDCODE:    00000001010000001101000010010011

0 Kudos
Highlighted
Anonymous
Not applicable
4,414 Views

Re: Problem with cable on Xilinx 11.1

  • In most cases, this IDCODE error message is indicative of a board problem. Mostly problems related to JTAG chain hardware. So please check all the programming hardware of the board.
  • Perform an IDCODE looping test. If IDCODE looping fails, see http://www.xilinx.com/support/answers/8902.htm

 

  • Check all the connections as per configuration guide recommendations

 

  • Check the continuity of the cable & cable insertion direction.

 

  • Check all the voltages of device. They should be with the range  as per data sheet recommendations

 

 

 

Tags (1)
0 Kudos
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
4,395 Views
Registered: ‎08-10-2008

Re: Problem with cable on Xilinx 11.1

http://www.xilinx.com/support/answers/13529.htm

http://www.xilinx.com/support/answers/20429.htm Slow down the Cable speed and try again.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, kudo, and accept as solution.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tags (1)
0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
4,346 Views
Registered: ‎10-04-2010

Re: Problem with cable on Xilinx 11.1

I am using the same cable but ISE12.2 and having the same problem. How did u solve it?

thx

0 Kudos