UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Participant heiyux
Participant
3,846 Views
Registered: ‎02-19-2009

PC RAM usage keep rising when use Vivado

Hi,

 I'm using Vivado 2016.2 now.

I found the PC ram usage keep rising when I use Vivado.

Even I'm not run synthesis\implementation,etc.

I just edit IP\update IP status,etc.

AS the ram rising, Vivado often stuck during update IP status.

I force close and reopen, everything goes fine again,

but the ram usage keep rising again during my using, and

finally stuck again...

 My PC OS is Windows7 64bit, RAM-8GB. The usage of ram for vivado

could rise up to 6GB above(not go higher because PC ram usage already 99%).

 I tried in another station PC which has RAM of 32GB, the ram 

usage of vivado could get 10GB above and still keep rising.

 How many RAM should vivado need? Or it just keep use ram when

there still available? Untill it stucks?

 I confused because I found vivado often stuck there....

 

P.S. I don't know if I post at the right board, Sorry if not, casue I 

haven't found board about vivado.

 

 Thank you all.

 

Day

 

0 Kudos
6 Replies
Moderator
Moderator
3,843 Views
Registered: ‎07-01-2015

Re: PC RAM usage keep rising when use Vivado

Hi @heiyux,

 

Have you enabled IP cache? If so can you please try disabling it and see if the issue persists

 

We have another issue reported when Edit in IP packager causes memory leak. Can you please try in 2016.4 and see if the issue persists?

Thanks,
Arpan
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Participant heiyux
Participant
3,823 Views
Registered: ‎02-19-2009

Re: PC RAM usage keep rising when use Vivado

Hi Arpan,

 Thanks for quick replying.

I just use the defaut setting of vivado after installation.

I'll check if IP cache is enabled and try.

I'll let you know if it works.

 

Thanks.

 

Day

 

0 Kudos
Moderator
Moderator
3,815 Views
Registered: ‎07-01-2015

Re: PC RAM usage keep rising when use Vivado

Hi @heiyux,

 

Yes sure and try with 2016.3 or 2016.4 and see if you are seeing the issue.

Thanks,
Arpan
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Participant heiyux
Participant
3,805 Views
Registered: ‎02-19-2009

Re: PC RAM usage keep rising when use Vivado

Hi Arpan,

 

  I found the IP cache for the project is already disabled for default.

 

Is there any other possibility for causing that?

 

  Or I need try 2016.3 or 2016.4?

 

Thanks~

 

Day

360截图-47745837.jpg
0 Kudos
Moderator
Moderator
3,802 Views
Registered: ‎07-01-2015

Re: PC RAM usage keep rising when use Vivado

Hi @heiyux,

 

Please try in 2016.4 then.

Thanks,
Arpan
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Participant heiyux
Participant
3,778 Views
Registered: ‎02-19-2009

Re: PC RAM usage keep rising when use Vivado

OK, I'll try that. Thanks!
0 Kudos