UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Participant antonio.dibacco
Participant
3,081 Views
Registered: ‎10-05-2014

IBERT for Zynq 7z035 shows line rate different from that configured

I configured the IBERT for a Zynq 7z035 to use both the available GTX QUADs (111 and 112). Every QUAD is fed by its own clock (each at 125MHz). 

 

I configured the QUADs with a line rate of 3.125 Gbps (see screenshots), unfortunately when I run the GTX (near loop) I see a line rate of 3.125 for all channels of QUAD 111 while channels belonging to QUAD 112 show a line rate of 1 Gbps. 

 

I checked the ref clocks and they are truly 125 MHz. 

Actual line rate

 

IBERT protocol definition

IBERT config protocol

 

0 Kudos
1 Reply
Moderator
Moderator
2,952 Views
Registered: ‎02-16-2010

Re: IBERT for Zynq 7z035 shows line rate different from that configured

In IBERT, you can find the frequency of TXUSRCLK/TXUSRCLK2 and RXUSRCLK/RXUSRCLK2. What do you find the value of these clocks for quad112?
------------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, give kudo and accept as solution
------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos