UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Visitor eunchong
Visitor
4,468 Views
Registered: ‎07-16-2017

VC707 not work

Our VC707 doesn't work.

 

We use Vivado 2017.1. We can find device and program vc707 via JTAG. But It seems not work. 

 

For example, when programed IBERT series 7, there are no content in 'Serial I/O Links', and no signal output.

20170714VC707dead_1.png

 

and when we restart (power off and on) vc707, LED2 is always on.

20170714VC707dead_4.JPG

and when using BIST test vc707, all test passed except 4. FLASH test.

It says "fail at initialize" .

20170714VC707dead_3.png

 

Could you help us what should we do ?

 

Tags (3)
0 Kudos
11 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
4,462 Views
Registered: ‎10-24-2013

Re: VC707 not work

Hi @eunchong

Please run through the https://www.xilinx.com/support/answers/51233.html and let us know the results.

Thanks,Vijay
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
Scholar hbucher
Scholar
4,458 Views
Registered: ‎03-22-2016

Re: VC707 not work

@vijayak  Interesting

Here

https://www.xilinx.com/support/documentation/boards_and_kits/virtex-7/vc707-bist-pdf-xtp140-14.3.pdf

it says that SW11 should be 11010

 

vitorian.com --- We do this for fun. Always give kudos. Accept as solution if your question was answered.
I will not answer to personal messages - use the forums instead.
sw11.PNG
Visitor eunchong
Visitor
4,408 Views
Registered: ‎07-16-2017

Re: VC707 not work

Hi vijayak,

 

We followed

Virtex-7 FPGA VC707 Evaluation Kit - Board Debug Checklist

 

and at 6.  Master BPI Configuration, using iMPACT, we identified vc707 successfully. But we failed at programming.

 

170719_impact_program_failed.png

log as below;

INFO:iMPACT - Current time: 2017/07/19 12:29:09
// *** BATCH CMD : Program -p 1 -dataWidth 8 -rs1 NONE -rs0 NONE -bpionly -e -v -loadfpga
PROGRESS_START - Starting Operation.
Maximum TCK operating frequency for this device chain: 66000000.
Validating chain...
Boundary-scan chain validated successfully.
1: Device Temperature: Current Reading: 44.96 C, Min. Reading: 43.48 C, Max. Reading: 45.95 C
1: VCCINT Supply: Current Reading: 0.999 V, Min. Reading: 0.996 V, Max. Reading: 1.005 V
1: VCCAUX Supply: Current Reading: 1.811 V, Min. Reading: 1.811 V, Max. Reading: 1.813 V
Core is not loaded.
BPI SLAVE TYPE in Cse_Operate.c is 0
INFO:iMPACT - Downloading C:\Xilinx\14.7\ISE_DS\ISE\data\cse\cseflash\virtex7\xc7vx485t_xsdbbpi_lvcmos18.cor core file.
INFO:iMPACT - Creating XC7VX485T device.
PROGRESS_START - Starting Operation.
'1': Programming device...
Match_cycle = NoWait.
Match cycle: NoWait
LCK_cycle = NoWait.
LCK cycle: NoWait
done.
INFO:Cse - Status register values:
INFO:Cse - 0011 1111 0101 1110 0000 1000 0100 0000
INFO:Cse - '1': Completed downloading bit file to device.
INFO:Cse - '1': Programming completed successfully.
PROGRESS_END - End Operation.
Elapsed time = 2 sec.
key: period_frc, value: 0
key: dclk_has_reset, value: 0
key: period_int, value: 10
Found Slave on Bus Index.
Found Slave on Bus Index.
Slave Int Type is 0, Slave Index is -1, BPI_SLAVE is 83
'1': Configuration data download to FPGA was not successful. DONE did not go high, please check your configuration setup and mode settings.

 

what should I do next?

0 Kudos
Visitor eunchong
Visitor
4,334 Views
Registered: ‎07-16-2017

Re: VC707 not work

Hi all community users,

 

 

And we doubt if there is way to repair Xilinx's board. We are now in Japan. Is there service (repair) center in Japan? or should we send the board to America?

 

 

Thanks,

Tags (3)
Scholar hbucher
Scholar
4,327 Views
Registered: ‎03-22-2016

Re: VC707 not work

@eunchong Open a service request?

https://www.xilinx.com/serviceportal.html#serviceportal

vitorian.com --- We do this for fun. Always give kudos. Accept as solution if your question was answered.
I will not answer to personal messages - use the forums instead.
Xilinx Employee
Xilinx Employee
4,324 Views
Registered: ‎10-24-2013

Re: VC707 not work

Hi @eunchong

 

What are your mode pins set to?  Please send me the status register information.

 

Is this board under 90 days warranty? If yes, ask your FAE to file a RMA SR.

If not under warranty, contact whizz systems.

Whizz Systems are our contract manufacturer and official Xilinx Design Partner.
They are best placed to repair Xilinx Development Systems Products (Boards and Kits) at the cost of the customer.

info@whizzsystems.com

http://www.whizzsystems.com/contact-us/

 

PS: Before contacting Whizz systems, it will be good to confirm that this is the board failure.

Thanks,Vijay
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
Visitor eunchong
Visitor
4,312 Views
Registered: ‎07-16-2017

Re: VC707 not work

Hello @vijayak

 

 

Thanks for your reply!

We tried many times with different mode pins. e.g.) 00010 as default, 01010 as board Debug Checklist said, 11010 as @hbucher said. But all failed with the same log.

 

And thank you about whizz systems. It could many help for us!

 

 

Regards,

Eunchong

0 Kudos
Visitor eunchong
Visitor
4,294 Views
Registered: ‎07-16-2017

Re: VC707 not work

Hi @vijayak

 

 

We tried to read Device Status, but read status resister failed. Log is like below:

 

INFO:iMPACT - Current time: 2017/07/26 10:56:36
// *** BATCH CMD : ReadStatusRegister -p 1 -bpionly
PROGRESS_START - Starting Operation.
Maximum TCK operating frequency for this device chain: 66000000.
Validating chain...
Boundary-scan chain validated successfully.
1: Device Temperature: Current Reading:   44.96 C, Min. Reading:   41.52 C, Max. Reading:   45.95 C
1: VCCINT Supply: Current Reading:   0.999 V, Min. Reading:   0.981 V, Max. Reading:   1.005 V
1: VCCAUX Supply: Current Reading:   1.813 V, Min. Reading:   1.811 V, Max. Reading:   1.816 V
'1': Read Status Register command is not supported for 28F00AG18F.
PROGRESS_END - End Operation.
Elapsed time =      0 sec.

 

 

Regards,

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
4,283 Views
Registered: ‎10-24-2013

Re: VC707 not work

Hi @eunchong

You have to select the FPGA and then read the status registers.

I see that you are trying with flash device selected.

Thanks,Vijay
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
0 Kudos
Visitor eunchong
Visitor
2,596 Views
Registered: ‎07-16-2017

Re: VC707 not work

Hello @vijayak

 

Your right, We are trying to read flash memory's status...

This is FPGA's status, please check it.

 

INFO:iMPACT - Current time: 2017/07/27 12:42:51
// *** BATCH CMD : ReadStatusRegister -p 1
Maximum TCK operating frequency for this device chain: 66000000.
Validating chain...
Boundary-scan chain validated successfully.
1: Device Temperature: Current Reading:   39.05 C, Min. Reading:   28.23 C, Max. Reading:   39.55 C
1: VCCINT Supply: Current Reading:   1.002 V, Min. Reading:   0.996 V, Max. Reading:   1.008 V
1: VCCAUX Supply: Current Reading:   1.816 V, Min. Reading:   1.811 V, Max. Reading:   1.819 V
'1': Reading bootsts register contents...
[0] VALID_0 - ERROR OR END OF STARTUP (EOS) DETECTED                       :         1
[1] FALLBACK_0 - FALLBACK TRIGGERED RECONFIGURATION                        :         0
[2] IPROG_0 - INTERNAL WARMBOOT (IPROG) TRIGGERED RECONFIGURATION          :         0
[3] WTO_ERROR_0 - WATCHDOG TIME OUT ERROR                                  :         0
[4] ID_ERROR_0 - FPGA DEVICE IDCODE ERROR                                  :         0
[5] CRC_ERROR_0 - CYCLIC REDUNDANCY CHECK (CRC) ERROR                      :         0
[6] WRAP_ERROR_0 - BPI FLASH ADDRESS COUNTER WRAP AROUND ERROR             :         0
[7] HMAC_ERROR_0 - HMAC ERROR                                              :         0
[8] VALID_1 - ERROR OR END OF STARTUP (EOS) DETECTED                       :         0
[9] FALLBACK_1 - FALLBACK TRIGGERED RECONFIGURATION                        :         0
[10] IPROG_1 - INTERNAL WARMBOOT (IPROG) TRIGGERED RECONFIGURATION         :         0
[11] WTO_ERROR_1 - WATCHDOG TIME OUT ERROR                                 :         0
[12] ID_ERROR_1 - FPGA DEVICE IDCODE ERROR                                 :         0
[13] CRC_ERROR_1 - CYCLIC REDUNDANCY CHECK (CRC) ERROR                     :         0
[14] WRAP_ERROR_1 - BPI FLASH ADDRESS COUNTER WRAP AROUND ERROR            :         0
[15] HMAC_ERROR_1 - HMAC ERROR                                             :         0
'1': Reading status register contents...
[0] CRC ERROR                                                              :         0
[1] DECRYPTOR ENABLE                                                       :         0
[2] PLL LOCK STATUS                                                        :         1
[3] DCI MATCH STATUS                                                       :         1
[4] END OF STARTUP (EOS) STATUS                                            :         1
[5] GTS_CFG_B STATUS                                                       :         1
[6] GWE STATUS                                                             :         1
[7] GHIGH STATUS                                                           :         1
[8] MODE PIN M[0]                                                          :         0
[9] MODE PIN M[1]                                                          :         1
[10] MODE PIN M[2]                                                         :         0
[11] INIT_B INTERNAL SIGNAL STATUS                                         :         1
[12] INIT_B PIN                                                            :         1
[13] DONE INTERNAL SIGNAL STATUS                                           :         1
[14] DONE PIN                                                              :         1
[15] IDCODE ERROR                                                          :         0
[16] SECURITY ERROR                                                        :         0
[17] SYSTEM MONITOR OVER-TEMP ALARM STATUS                                 :         0
[18] CFG STARTUP STATE MACHINE PHASE                                       :         0
[19] CFG STARTUP STATE MACHINE PHASE                                       :         0
[20] CFG STARTUP STATE MACHINE PHASE                                       :         1
[21] RESERVED                                                              :         0
[22] RESERVED                                                              :         0
[23] RESERVED                                                              :         0
[24] RESERVED                                                              :         0
[25] CFG BUS WIDTH DETECTION                                               :         0
[26] CFG BUS WIDTH DETECTION                                               :         1
[27] HMAC ERROR                                                            :         0
[28] PUDC_B PIN                                                            :         0
[29] BAD PACKET ERROR                                                      :         0
[30] CFGBVS PIN                                                            :         0
[31] RESERVED                                                              :         0

Tags (2)
0 Kudos
Highlighted
Visitor eunchong
Visitor
2,507 Views
Registered: ‎07-16-2017

Re: VC707 not work

Hello @vijayak,

 

We did debugs many times, but our VC707 still doesn't work with the same failed message. Could you tell us what is the problem?

 

Eunchong

0 Kudos