UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Visitor captainjiang
Visitor
10,485 Views
Registered: ‎04-02-2009

PC cannot find the PCIE device?

I use the PCIE IP core v1.5.I have generate the .bit file and then download the file to the FPGA. But when I open my PC,PC can not find the PCIE device.I do not know why?I use the example design.I just modificate the .ucf file.I change the GTP.

after changing

INST "ep/BU2/U0/pcie_ep0/pcie_blk/SIO/.pcie_gt_wrapper_i/GTD[0].GT_i" LOC = GTP_DUAL_X0Y2;

default is

INST "ep/BU2/U0/pcie_ep0/pcie_blk/SIO/.pcie_gt_wrapper_i/GTD[0].GT_i" LOC = GTP_DUAL_X0Y4;

Is this the problem?

do I also need change others?

who help me?

I really need your help! please

thanks in advance.

0 Kudos
17 Replies
Visitor ludwigvan
Visitor
10,470 Views
Registered: ‎04-21-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

Do you have correctly assigned reference clock and pci express reset pins on your ucf?

 

Why don't you use the latest PCI Express Endpointv 1.9 rev4?

 

You should however specify more precisely the FPGA and board model...

 

Regards,

 

Ludovico

0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
10,455 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

yes I assigned the correct reference clock and pci express reset pins .I have seen these signals working.

Visitor captainjiang
Visitor
10,454 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

I have tired the core v1.9 and I have the same problem.
0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
10,447 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

Can I get a conclusion that there is something wrong with the hardware.
0 Kudos
Visitor ludwigvan
Visitor
10,437 Views
Registered: ‎04-21-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

Excuse me if I insist, but have you tried with the Endpoint version 1.9.3 coming with EDK 10.1.03 or did you tried yet with the patched Endpoint version 1.9.4?

If not, please see AR #31532 at http://www.xilinx.com/support/answers/31532.htm, you can download such patch from there.

 

I'm telling you this because we had the your same problem and this patch fixed it.
0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
10,431 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

I am sorry!I do not think it is a good idea.I am not famaliar with the EDK, I shuold study it from the begin.It is a hard work for me .I do nor have  enough time. I have a question.did you download the example design?how to set the IP core?I use the default settings in generating the core.I change nothing!should I change something!could you give me some advice?

 

0 Kudos
Highlighted
Visitor ludwigvan
Visitor
10,423 Views
Registered: ‎04-21-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

I'm sorry for my mistake... It has been a lapsus (I was working in EDK). The 1.9.4 Endpoint patch I was referring to is that of Core Generator, not EDK. You can safely apply that patch whitout knowing anything about EDK! In fact you only have to unzip a zip archive in the correct dir, then regenerate the core in Core Generator.

 

In answer to your questions, yes, I downloaded to my board the example design, and the default IP core settings are correct to work with the example design, you should change nothing.

0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
10,417 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

thanks for your answers! I am using ISE9.2i and I have simulated the PCIE IP core! The version of IP core is V1.5.you mean that the version is so low that there is some bugs.I designed my board.I do not use the development board.you know that I change the .ucf,I am not sure this will affect my board or not.if not,I think the problem must be located in my hardware!
0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
10,372 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

I want to know about your board.Is your board development board?My board is not! 
0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
8,734 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

I have tried the core v1.9.4 .the core can not be found by PC.I think the problem is located in link training!only the trn_lnk_up_n is deasserted!other signals is working well!
0 Kudos
Visitor ludwigvan
Visitor
8,732 Views
Registered: ‎04-21-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

My board too is custom designed...
0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
8,730 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

did you change the place of the pins ? especially the pcie interface? GTP?
0 Kudos
Visitor ludwigvan
Visitor
8,724 Views
Registered: ‎04-21-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

Yes, I had to change GTX, clock pins and pci express hard ip block locations.
0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
8,721 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

why I can not? My god!! thank you very very very much!!!
0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
8,720 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

I have another question.did you connect your board to the PC's motherboard?

0 Kudos
Visitor ludwigvan
Visitor
8,717 Views
Registered: ‎04-21-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

Yes, of course. I was having your same issue (card not detected or PC stuck at boot) but, as I said, the last 1.9.4 Endpoint block patch fixed the issue.

0 Kudos
Visitor captainjiang
Visitor
8,714 Views
Registered: ‎04-02-2009

Re: PC cannot find the PCIE device?

I have tried but no effect!
0 Kudos