cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Newbie
Newbie
1,328 Views
Registered: ‎02-05-2018

FSBL hangs after "Partition Header Offset"

Hello,

 

I got a customized board, derived from a XILINX Zynq7000. 

A Boot.bin, customized (of which I don´t know the content) has been flashed.

 

Following is the output of the serial console at powerup, does anyone know how to help me? I have seen other logs and this process should go on, giving the partition count etc...

 

Xilinx First Stage Boot Loader
Release 2016.2 Nov 1 2017-10:19:49
Devcfg driver initialized
Silicon Version 3.1
Boot mode is QSPI
Single Flash Information
FlashID=0xEF 0x40 0x18
WINBOND 128M Bits
QSPI is in single flash connection
QSPI Init done
Flash Base Address: 0xFC000000
Reboot status register: 0x60400000
Multiboot Register: 0x0000C000
Image Start Address: 0x00000000
Partition Header Offset: 0x88888888

thanks,

 

 

0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Observer
Observer
1,257 Views
Registered: ‎07-07-2016

Re: FSBL hangs after "Partition Header Offset"

Hello,

 

If you have access to FSBL code of *.bin file, you can try to use Debug and step-by-step find bug place. The place of code, what you may be need is located in image_mover.c on 615 line. 

 

With regards,

Gustov Vladimir

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
1,124 Views
Registered: ‎02-25-2018

Re: FSBL hangs after "Partition Header Offset"

Hi,  tunner88:

    Did you resolve this, I met this too, I found the error offset in qspi LinerMode.

    Then I force change offset to 0xC80, parttion count error again. It is fsbl bug?

    My vivado is linux 2015.4.

    Thanks.

0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
1,091 Views
Registered: ‎04-23-2018

Re: FSBL hangs after "Partition Header Offset"

I also saw this issue using an FSBL created with Vivado 2017.4 with a Winbond flash chip. I was able to get it working by forcing the FSBL to use 1-bit mode. I did this by changing "XPAR_XQSPIPS_0_QSPI_BUS_WIDTH" to '0' in xparameters.h.