UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Explorer
Explorer
9,604 Views
Registered: ‎11-21-2014

Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

Hi,

how could we interface memory mapped block memory generator to AXI4 stream? Any IPs in IP catalog or other ways.

Please help.

1 Solution

Accepted Solutions
Teacher muzaffer
Teacher
15,891 Views
Registered: ‎03-31-2012

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

you need to add a "axi bram controller" between the bram & the data mover.

- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.
Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
8 Replies
Scholar trenz-al
Scholar
9,554 Views
Registered: ‎11-09-2013

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

convert stream to mm and then use axi bram

0 Kudos
Explorer
Explorer
9,550 Views
Registered: ‎11-21-2014

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

@trenz-al. Thanks for your answer. But how could we convert stream to memory mapped. Are there any IPs?

0 Kudos
Scholar trenz-al
Scholar
9,541 Views
Registered: ‎11-09-2013

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

yes

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
9,531 Views
Registered: ‎08-02-2011

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution
Do you want an AXI4 Master or slave? If you just want a slave, the job is done for you. It's called the AXI Streaming FIFO. See PG080.

If you want a master, you'll use an AXI DMA, AXI Datamover, or maybe AXI VDMA.
www.xilinx.com
0 Kudos
Explorer
Explorer
9,487 Views
Registered: ‎11-21-2014

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

@bwiec. Hi, I have Block memory generator, and either AXI stream FIFO or  AXI DMA / AXI Datamover in my block design. I cannot connect the interfaces? Please help

0 Kudos
Teacher muzaffer
Teacher
9,485 Views
Registered: ‎03-31-2012

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution
instantiate a datamover, select s2mm option only. now you have a s2mm port which should connect to a stream and the mm2s should connect to block ram interface. What happens when you try this? Post a capture of your block diagram
- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.
Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
0 Kudos
Explorer
Explorer
9,470 Views
Registered: ‎11-21-2014

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

@muzaffer. Hi, thanks for your answer. I tried as you suggested. Still it does not work.

 

The screenshot is :

Untit0led.png

 

Please help.

 

0 Kudos
Teacher muzaffer
Teacher
15,892 Views
Registered: ‎03-31-2012

Re: Interface BRAM to AXI 4 stream

Jump to solution

you need to add a "axi bram controller" between the bram & the data mover.

- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.
Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.