cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Explorer
Explorer
5,478 Views
Registered: ‎12-21-2009

Open ISIM command prompt

Jump to solution

Hi every body

 

How can I use the ISIM in command prompt in termina ?! Like when you use the -gui switch the ISIM GUI is lauched and the ISIM command prompt is opened in the console. Like following :

 

ISim>

 

I'm using ubuntu 10.04 & ISE 13.3.

 

Thanks in advance

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
6,776 Views
Registered: ‎07-16-2008

Re: Open ISIM command prompt

Jump to solution

You can enter commands in Interactive Command Line Mode by running the ISim simulation executable that you generated from fuse at the command line,

for example,

my_sim.exe
A Tcl prompt appears:
This is a Full version of ISim.
Time resolution is 1 ps
ISim>

-------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
6,777 Views
Registered: ‎07-16-2008

Re: Open ISIM command prompt

Jump to solution

You can enter commands in Interactive Command Line Mode by running the ISim simulation executable that you generated from fuse at the command line,

for example,

my_sim.exe
A Tcl prompt appears:
This is a Full version of ISim.
Time resolution is 1 ps
ISim>

-------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------

View solution in original post

0 Kudos
Highlighted
Explorer
Explorer
5,469 Views
Registered: ‎12-21-2009

Re: Open ISIM command prompt

Jump to solution

This is very stange. I tried it several times before and it did not work. Is this available in the WebPack edition ?

 

Another question, When generating executable with fuse, should i use the prj method ? Or can i compile files using the vhpcomp method ?

 

Thanks in advance

0 Kudos
Highlighted
Explorer
Explorer
5,468 Views
Registered: ‎12-21-2009

Re: Open ISIM command prompt

Jump to solution

I have another question, Is there any tips to reduce the runtime for a simulation ? If using the full version. ISIM is still very slow compared to modelsim.

0 Kudos
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
5,460 Views
Registered: ‎07-16-2008

Re: Open ISIM command prompt

Jump to solution
It is recommended to use .prj which lists the source files.
Another way is to run vhpcomp to parse the design files and then fuse to generate simulation executable.

I don't think WebPACK has limitation in this. What is returned in command line when you run xxx.exe?
-------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Explorer
Explorer
5,454 Views
Registered: ‎12-21-2009

Re: Open ISIM command prompt

Jump to solution

I run the .exe file in the terminal without -gui. It waits for some time expecting to open the ISim> but it returns to the normal bash command prompt. But now it's running. I had problem with some libraries, looked the internet and found the solution here

0 Kudos