cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
naeim35
Visitor
Visitor
657 Views
Registered: ‎03-12-2018

Vivado simulator fails to run in Linux System

Hi all,

I am tring to run Vivado 2018.2 simulation in the Linux system but I encoutered with the following ERROR; 

..............................................

INFO: [SIM-utils-54] Inspecting design source files for '...' in fileset '...'...
INFO: [USF-XSim-97] Finding global include files...
basic_string::substr: __pos (which is 136) > this->size() (which is 85)
while executing
"list_property $file_obj"
(procedure "xcs_is_bd_file" line 23)
invoked from within
"xcs_is_bd_file $vh_file"
("foreach" body line 14)
invoked from within
"foreach vh_file $vh_files {
set vh_file_obj {}
if { [info exists a_sim_cache_all_design_files_obj($vh_file)] } {
set vh_file_obj $a_sim_..."
(procedure "usf_get_include_file_dirs" line 30)
invoked from within
"usf_get_include_file_dirs $global_files_str $prefix_ref_dir"
(procedure "usf_get_other_verilog_options" line 46)
invoked from within
"usf_get_other_verilog_options $global_files_str other_ver_opts"
(procedure "usf_get_files_for_compilation_behav_sim" line 29)
invoked from within
"usf_get_files_for_compilation_behav_sim $global_files_str"
(procedure "::tclapp::xilinx::xsim::usf_get_files_for_compilation" line 16)
invoked from within
"::tclapp::xilinx::xsim::usf_get_files_for_compilation global_files_str"
(procedure "usf_xsim_setup_simulation" line 80)
invoked from within
"usf_xsim_setup_simulation"
(procedure "tclapp::xilinx::xsim::setup" line 19)
invoked from within
"tclapp::xilinx::xsim::setup { -simset <project_name>_sim -mode behavioral -run_dir /home/<project_directory>..."
ERROR: [Vivado 12-4473] Detected error while running simulation. Please correct the issue and retry this operation.
ERROR: [Common 17-39] 'launch_simulation' failed due to earlier errors.

.................................

 Is there any solution for this problem?

Thank you in advance for your help!

Naeim

 

0 Kudos
3 Replies
graces
Moderator
Moderator
627 Views
Registered: ‎07-16-2008

Is it a project specific issue or seen in every simulation?

What is your OS version?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
If starting with Versal take a look at our Versal Design Process Hub and our Versal Blogs.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
naeim35
Visitor
Visitor
609 Views
Registered: ‎03-12-2018

Hi,

I have the same problem for the other projects as well.

here is my OS info:

NAME="Ubuntu"
VERSION="18.04.1 LTS (Bionic Beaver)"

Br,

Naeim

0 Kudos
shameera
Moderator
Moderator
584 Views
Registered: ‎05-31-2017

Hi @naeim35 ,

What about example designs exported with Vivado Installation ? Do you see the same issue for example designs too ?

If so, can you please share the vivado.log as it seems to be machine specific issue to me,

0 Kudos