UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
4,633 Views
Registered: ‎08-22-2017

TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

Hey guys, I wanted to know if the Spartan 6 Evaluation Board contains a built in TDC, if not

 

-can I integrate this GPX2 IC: https://www.digikey.com/product-detail/en/ams/TDC-GPX2/TDC-GPX2-ND/6569301 

with the Spartan 6 Eva Board through a breakout board? 

-If not what is the best TDC I can integrate with this board?

 

If anyone has prior experience with this your help will be really appreciated.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Voyager
Voyager
7,798 Views
Registered: ‎06-24-2013

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

Hey @darshanvenkat,

 

Hey guys, I wanted to know if the Spartan 6 Evaluation Board contains a built in TDC ...

No, as far as I know it doesn't, unless it is hidden pretty well :)

 

can I integrate this GPX2 IC with the Spartan 6 Eva Board through a breakout board? 

Yes, I don't see why you can't, there are enough IOs on the board to connect to.

 

Hope this helps,

Herbert

-------------- Yes, I do this for fun!

View solution in original post

0 Kudos
12 Replies
Scholar austin
Scholar
4,623 Views
Registered: ‎02-27-2008

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

Time to digital converter?

 

That is 'just' a verilog or VHDL design you would implement to be synthesized, placed, and routed on our device.

 

 

Austin Lesea
Principal Engineer
Xilinx San Jose
Voyager
Voyager
7,799 Views
Registered: ‎06-24-2013

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

Hey @darshanvenkat,

 

Hey guys, I wanted to know if the Spartan 6 Evaluation Board contains a built in TDC ...

No, as far as I know it doesn't, unless it is hidden pretty well :)

 

can I integrate this GPX2 IC with the Spartan 6 Eva Board through a breakout board? 

Yes, I don't see why you can't, there are enough IOs on the board to connect to.

 

Hope this helps,

Herbert

-------------- Yes, I do this for fun!

View solution in original post

0 Kudos
Voyager
Voyager
4,613 Views
Registered: ‎06-24-2013

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

@austin,

 

That is 'just' a verilog or VHDL design you would implement to be synthesized, placed, and routed on our device.

I don't think you can get 10ps resolution on the Spartan 6, but maybe you know better ...

 

Best,

Herbert

-------------- Yes, I do this for fun!
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
4,607 Views
Registered: ‎09-05-2007

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

I've seen some very nice work implanted by engineers needing to implement a lot of TDC in a single device with picosecond resolution. They used the propagation delay through carry chains to obtain finer resolution than the clock period. These schemes required 'calibration cycles' to maintain accuracy. Interestingly, their analysis also revealed the significance of power supplies with linear (analogue) supplies resulting in greater timing accuracy than switching supplies. It's kind of obvious why but not a factor that immediately springs to mind (or at least my mind) until someone points it out and shows you experimental results.

Ken Chapman
Principal Engineer, Xilinx UK
4,605 Views
Registered: ‎08-22-2017

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution
Hey thanks for the answer, but will I want to integrate an external TDC to have less than 10ps resolution for very high speed process. So is it possible to connect GPX2 TDC?
0 Kudos
4,605 Views
Registered: ‎08-22-2017

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution
Thanks man!
Tags (1)
0 Kudos
Voyager
Voyager
4,604 Views
Registered: ‎06-24-2013

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

@chapman:

 

You don't happen to have a link to a paper at hand or even better some repository with code to look at?

 

Anyway, thanks a lot for the input, didn't know this was actually used.

 

Best,

Herbert

-------------- Yes, I do this for fun!
0 Kudos
4,601 Views
Registered: ‎08-22-2017

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

Hey thanks for the answer, but I want to integrate an external TDC to have less than 10ps resolution for very high speed process. So is it possible to connect GPX2 TDC?

0 Kudos
4,597 Views
Registered: ‎08-22-2017

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

@hpoetzl sorry for messing the thread, im new here the previous question is for you:

Hey thanks for the answer, but will I want to integrate an external TDC to have less than 10ps resolution for very high speed process. So is it possible to connect GPX2 TDC?

0 Kudos
Voyager
Voyager
2,640 Views
Registered: ‎06-24-2013

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

@darshanvenkat:

 

sorry for messing the thread, im new here ...

No problem, welcome to the forum!

 

So is it possible to connect GPX2 TDC?

As I wrote, I don't see why you can't connect it to the devkit.

 

Best,

Herbert

-------------- Yes, I do this for fun!
2,637 Views
Registered: ‎08-22-2017

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

@hpoetzl thanks man! I will research on connecting it!

0 Kudos
Voyager
Voyager
2,635 Views
Registered: ‎06-24-2013

Re: TDC for Spartan 6 Evaluation Board

Jump to solution

You're welcome!

 

All the best,

Herbert

-------------- Yes, I do this for fun!