UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Observer urmilagavale
Observer
11,306 Views
Registered: ‎05-20-2014

problem in displaying image using spartan3E starter kit

 I have done vhdl code for color changing on monitor through vga port of spartan3E and it works successfully but i am not able to display image on monitor. As we have 5 out pins to vga i.e hsync,vsync,red,green and blue ,i am not understanding how to assign bits of pixel to red, grren and blue out of vga. which image format is compatible with vga. If we have 8 bits per pixel then how to assign this to out pins?

0 Kudos
10 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
11,293 Views
Registered: ‎08-01-2008

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

I think you need to convert color image into binary image. convert each 8 bit R, G, B into 1 bit binary image.

Hope it will help
Thanks and Regards
Balkrishan
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
11,290 Views
Registered: ‎08-01-2008

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

Please refer the attached document. can you please send me your board ucf and datasheet .

 

--Bala

Thanks and Regards
Balkrishan
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
0 Kudos
Observer urmilagavale
Observer
11,288 Views
Registered: ‎05-20-2014

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

Sir, this attachment is regarding spartan 3E's  vga ucf and vga timing.

 

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
11,286 Views
Registered: ‎08-01-2008

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

This board only support 3-Bit Display Color Codes. You need to convert your 24 bit color image into 3 bi colors. Each bit represent one color. To convert the binary from 8 bit you can take threshold on 128 gray level . Any value above 128 bit you can represent '1' and else '0'
Thanks and Regards
Balkrishan
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
0 Kudos
Highlighted
Observer urmilagavale
Observer
11,285 Views
Registered: ‎05-20-2014

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

Sir,

 

RGB3=uint8(IMG > 128);

 

 is it correct way to convert 24 bit color image into 3 bit color in matlab.

 or suggest me some links regarding that

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
11,276 Views
Registered: ‎08-01-2008

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

which language you are using for your application.

RGB should be 23 down to 0 in VHDL

G = 23 down to 16
R = 15 down to 8
B= 7 down to 0

G_out = '1' when G >128 else
0';

R_out = '1' when R >128 else
0';
B_out = '1' when B >128 else
0';

G_out, R_out, B_out will be on top level and assign correct pin for these ports in ucf

Thanks and Regards
Balkrishan
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
0 Kudos
Observer urmilagavale
Observer
11,275 Views
Registered: ‎05-20-2014

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

ok thank you i will try using this. thank you.

0 Kudos
Observer urmilagavale
Observer
11,256 Views
Registered: ‎05-20-2014

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

sir i tried thresholding but no image is displaying.Only the screen becomes dark gray .

0 Kudos
Visitor weimao
Visitor
11,193 Views
Registered: ‎05-03-2014

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

i have a question to ask you , can sparton 3E run some iamge processing program,such as edge detect, dialaton,and so on.

thank u~! 

I thank everyone that helped me and give me advice.
may you all happy and healthy!
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
5,742 Views
Registered: ‎02-06-2013

Re: problem in displaying image using spartan3E starter kit

Hi

 

You can try implementing for smaller sizes but as these devices doesn't have DSP blocks and low density devices these are not suitable for larger video sizes or video applications.

 

The Xilinx Video IP's are not supported for these devieces.

Regards,

Satish

--------------------------------------------------​--------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful.
--------------------------------------------------​-------------------------------------------
0 Kudos