cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Jason2021
Participant
Participant
246 Views
Registered: ‎06-29-2021

QMC setting in ZCU208

Hi,

I have an question about QMC setting in ZCU208. I can't find QMC setting on the IP core of RF DC, no matter with ADC or DAC.

Also IP Core guide mention that QMC values can be set using the RFdc driver API.  My question is that which register related to QMC could be accessed by RFdc driver API?  Because I can't find any register related to QMC in the Register Space chapter of PG269(v2.4) as below figure shown.

Thank you very much

Jason2021_0-1627001081515.png

 

Jason2021_1-1627001081496.png

 

Jason2021_2-1627001081552.png

 

 

Jason2021_3-1627001081546.png

 

Best regards

Jason

Tags (2)
0 Kudos
2 Replies
pthakare
Moderator
Moderator
199 Views
Registered: ‎08-08-2017

Hi @Jason2021 

We do not document/reveal complete register space for RFDC IP and it is recommended to customer to use the APIs documented in product guide.

The QMC setting modification only supported through APIs

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reply if you have any queries, give kudos and accept as solution
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
klumsde
Moderator
Moderator
138 Views
Registered: ‎04-18-2011

QMC is intended to correct any imbalance between I and Q paths. 

In this case you only know the amount of gain, offset and phase mismatch at run time.

Therefore it's better to set this at run time when in the complete system. 

As Pramod says, we don't support releasing the complete register map to customers so the driver is the way to go here. 

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos