cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
zoechen
Observer
Observer
619 Views
Registered: ‎08-27-2019

HDMI ip example not work on ZCU106

Jump to solution

Hi all,

I am trying HDMI ip passthrough example in UG235 with board ZCU106.

I open IP example design (Pass-Through) and generate bitstream ,

Export Hardware( include bitstream ) then Launch SDK .

In SDK ,I create new Board Support Package, Import Examples .

Then use Launch shell to enter commands.(show belows)

pic1.png

pic2.png

All my step are familiar with the UG235 .but it not work at all.

My screen shows nothing.How can I make it work?

Many thanks!

Tags (3)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
florentw
Moderator
Moderator
518 Views
Registered: ‎11-09-2015

Hi @zoechen 

You might be facing an issue because your ZCU106 has the new DIMMs as mentionned in AR#71961.

A workaround is mentioned in AR#72555, you might want to try it.

I have asked the development team to update the PG235 to use the fsbl flow in the next version of the doc to avoid issues with the new DIMMs

Regards


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**

View solution in original post

5 Replies
kvasantr
Moderator
Moderator
543 Views
Registered: ‎04-12-2017

Hello @zoechen 

I don't think you are following the correct steps. After launching the XSDB you should first program the FPGA. Can you confirm once you program the FPGA you see the Done LED going high on the board? Does Mode switch settings are set for JTAG mode? 

Also what is the version of doc are you referring to download the bitstreams and application? Since you are using 2019.1 tool set here.

Regards

Kunal

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
florentw
Moderator
Moderator
519 Views
Registered: ‎11-09-2015

Hi @zoechen 

You might be facing an issue because your ZCU106 has the new DIMMs as mentionned in AR#71961.

A workaround is mentioned in AR#72555, you might want to try it.

I have asked the development team to update the PG235 to use the fsbl flow in the next version of the doc to avoid issues with the new DIMMs

Regards


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**

View solution in original post

zoechen
Observer
Observer
468 Views
Registered: ‎08-27-2019

Hello @kvasantr  

Thanks for your reply. After launching the XSDB ,I think the commands I entered had programed the FPGA already,and I confirmed that Done LED have turned green .

prog.jpg

I have tryed Mode Switch in both JTAG mode(0000) and  QSPI mode (0010) have same result.

The doc. I refered is UG235 HDMI1.4/2.0 Transmitter Subsystem v3.1.

 

Many thanks

zoechen

 

 

 

 

 

 

 

0 Kudos
kvasantr
Moderator
Moderator
454 Views
Registered: ‎04-12-2017

Hello @zoechen 

thanks for confirming the flow of steps. Looks like what mentioned by @florentw  is the reason of failure. please check the AR71961 for a solution on this issue.

Regards

Kunal

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
zoechen
Observer
Observer
396 Views
Registered: ‎08-27-2019

I follow AR# 71961 change the parameter in Zynq UltraScale+ MPsoc.

right.png

Then follow steps in UG235 can solve this problem.

Thanks for information above.

 

Best Regards.

zoechen