cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Visitor
Visitor
8,055 Views
Registered: ‎03-29-2011

SG FMC 150 ADC/DAC block

All,

 

System Generator includes ADC/DAC blocks for the XtremeDSP kit.  Does anyone know if there are comparable blocks available for the 4DSP FMC150 ADC/DAC that comes with the ML605 EV kit?  These would be extremely helpful.  I appreciate any information.

 

Jared.

0 Kudos
Reply
8 Replies
Newbie
Newbie
7,976 Views
Registered: ‎03-24-2011

Hi Jared,

I have the same doubt. Some weeks ago I wrote the same question in another section of this forum ('Xilinx Boards and kits') but it's still an open question: the Virtex6 AD/DA kit includes some simulink/system generator blocks for using the ADCs and DACs?

 

 

Please, if you know the response write it here. Thanks.

 

Gabriel.

0 Kudos
Reply
Voyager
Voyager
7,974 Views
Registered: ‎05-09-2008

Hi,

 

the FMC150 have Dual 14-bit 250Msps A/D (ADS62P49) and Dual 16-bit 800Msps D/A (DAC3283).

 

The ADC is 14-bit    it's perfectly compatible with XtremeDSP block :

 

ADC

 


The DAC is 16-bit    but for the compatibility with XtremeDSP block needs some change (This is a original DAC) :

 

DAC.png

 

Need a 8-bit multiplexer, with a bit of work should not be difficult.

 

secureasm

Visitor
Visitor
7,800 Views
Registered: ‎08-25-2011

hello there,

 

did anyone succeded in creating the DAC and ADC block? i've been trying the DAC for a while but i can't get it to work.

i modified the dac block to send the IQ intervealed data, the frame and data_clk signal. do i need to send other signals?

thanks

 

 

0 Kudos
Reply
Visitor
Visitor
7,738 Views
Registered: ‎10-04-2007

0 Kudos
Reply
Visitor
Visitor
7,717 Views
Registered: ‎08-25-2011

hi skdas,

 

i went throught the tutorial but there is no info about Xtreme DSP bocks for the DAC and ADC (ml605 to fmc150).

i was trying to import the vhd file in a black box but i'm not sure if i'm doing it right. Do you have any suggestions on how to do this DAC and ADC?

thanks

 

javier

0 Kudos
Reply
Newbie
Newbie
7,681 Views
Registered: ‎09-23-2011

Hi secureasm,

Could you explain it in more details?

Thanks

0 Kudos
Reply
Observer
Observer
7,640 Views
Registered: ‎10-07-2009

Looking at the DACs datasheet, I think that the kind of processing made by the supposed 8-bit MUX is done internally by the DAC.

 

All there needs to be done is set the registers: Data, Frame and Clock.

 

0 Kudos
Reply
Visitor
Visitor
7,416 Views
Registered: ‎12-23-2011

Frunxtas,

 

Could you please provide a screenshot and a more detailed description of how you modified DAC block (i.e. how you set the registers for the data, frame and data_clk signal)? Is an 8 bit mux necessary? 

 

Skdas,

 

The link you provided doesn't appear to be working anymore. Can you provide the name of the support files & tutorial so I can search for them on Avnet's website?

 

Thanks!

0 Kudos
Reply