UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Adventurer
Adventurer
1,125 Views
Registered: ‎03-08-2018

No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

Hi,


I am evaluating Deinterlacer V 4.0 IP without Microblaze processor.
I have written simple AXI Protocol in VHDL to R/W data on the Registers of the IP.

Video Pipe Line
Test Pattern Generator >>AXI Clock Converter >> Deinterlacer.
Tool : Vivado 2016.4
FPGA : Artix 7

According to the datasheet of the Deinterlacer
The Deinterlacer creates 2 pixels for every input pixel. Due to this, the Deinterlacer requires that the video clock be at minimum twice the video input pixel rate.

I generated 27 Mhz and 54 Mhz by using Clock Wizard.

The AXI Stream Clock Converter was added for connecting two different clock domain IP (TPG and Deinterlacer).

I got Test pattern video data from AXI Clock converter master port which is connected to Deinterlacer slave port. but i wasn't  getting output. The deinterlacer output is always zero.

Test Pattern Generator Configuration
Video Clock : 27 Mhz
Output Resolution : 962x383
Pixel Per Clock : 1
Bits Per Component : 8
Color Format : YUV 444


Deinterlacer Configuration
Video Clock : 54 Mhz
Output resolution : 962x776
Pixel Per Clock : 1
Bits Per Component : 8
Color Format : YUV 444

My question is
1) How to start the Deinterlacer?
2) what are registers needs to be configured for basic deinterlacing?

I attached vhdl code of the Deinterlacer register configuration and simulation output.

 

Thanks,
Kannan.

sim1.png
sim2.png
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator
1,255 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

Hi @kannan,

 

No you need a processor for the VPSS.

 

Did you follow the debug section of the product guide?


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
6 Replies
Adventurer
Adventurer
1,065 Views
Registered: ‎03-08-2018

Re: No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

Hi,

 

           Is there any reference design only for Deinterlacer ?

 

 

Thanks,

Kannan

0 Kudos
Moderator
Moderator
1,053 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

Hi @kannan,

 

Firstly, we do not recommend you to use the deinterlacer for new design as this IP is deprecated. We recommend to use the Video Processing Subsystem in deinterlacer only. It has an example design. Refer to the product guide for information on how to generate it.

 

Then for the deinterlacer IP, you need to set reg 0x0 to start the deinterlacer. Make sure you control it.

 

Regards,

 


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Adventurer
Adventurer
1,034 Views
Registered: ‎03-08-2018

Re: No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

Hi,

 

Thank you for your response.

 

 I configured the register as per datasheet

 

  Reg Name                     Address              Value

  DEIN_CONTROL      x"0000_0000"    x"0000_0006"

  DEIN_MODE             x"0000_0004"    x"0000_0004"

  DEIN_HEIGHT          x"0000_0010"    x"0000_02FE"

  DEIN_WIDTH            x"0000_0014"    x"0000_03C2"

 

 The input side of the deinterlacer IP  tdata , tlast , tvaild , tready and tuser are fine. but i got always zero output.

 

  Is there any way to use VPSS without Microblaze and SDK ?

 

  Because in my project i don't need microblaze and SDK.

 

  Give me some suggestions which would be very helpful.

 

  Thanks,

  Kannan

 

 

 

 

0 Kudos
Moderator
Moderator
1,256 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

Hi @kannan,

 

No you need a processor for the VPSS.

 

Did you follow the debug section of the product guide?


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Visitor gnleaf
Visitor
356 Views
Registered: ‎01-07-2019

Re: No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

I test video interlacer 4.0, and it no video out, How can i do? 1080i@60Hz input(74.25Mhz) and 1080p@60Hz output (148.5MHz)

0 Kudos
Visitor gnleaf
Visitor
342 Views
Registered: ‎01-07-2019

Re: No video output on Deinterlacer V 4.0

Jump to solution

Do you solved the problem?   

IO: 74.25MHz 1080i@60Hz input and 148.5MHz 1080p@60Hz output

About the register configure,

height register:   0x1000 0010   0x438

width register:    0x1000 0014   0x780

mode register:   0x1000 0004   0x14

control register: 0x1000 0000   0x7 

But it no video output.

thanks,

gnleaf

0 Kudos