UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
115 Views
Registered: ‎05-19-2019

Standalone DisplayPort example on Zynq Ultrascale+ board (DPDMA)

We went through a standalone DPDMA example (harden DP) on a customized Zynq Ultrascale+ based board, the debug print shows the test success but nothing shows on the monitor.

the monitor is DELL 2415b proven works with a Xilinx ZCU102.

The standalone program print output:

Xilinx Zynq MP First Stage Boot Loader 
Release 2018.2 Aug 13 2019 - 09:48:16
PMU-FW is not running, certain applications may not be supported.
DPDMA Generic Video Example Test 
HPD event .......... ! Connected.
Lane count = 2
Link rate = 10

Starting Training...
! Training succeeded.
DONE!
.......... HPD event
Generating Overlay.....
Successfully ran DPDMA Video Example Test

no changes to the BSP lib which the standalone program links against;

use new created FSBL with new created BSP lib

all projects use the same hardware project which created from our customized HDF; 

 

0 Kudos
2 Replies
Moderator
Moderator
43 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: Standalone DisplayPort example on Zynq Ultrascale+ board (DPDMA)

Hi haiyuan_li@mentor.com 

Could you give some details about your monitor?

Is it a DP monitor (make sure you are not using an adapter)? What is the maximum supported resoution?

Maybe the application is trying to use an unsupported resolution


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
32 Views
Registered: ‎03-07-2018

Re: Standalone DisplayPort example on Zynq Ultrascale+ board (DPDMA)

Hello haiyuan_li@mentor.com 

I believe you are following steps provided at https://forums.xilinx.com/t5/Video/Standalone-DisplayPort-on-ZCU102/td-p/892936 (Check for solution post by @florentw).

Kindly recheck on changing psu_dp driver from avbuf to dppsu.

Are you re-plugging cable or providing HPD pulse, after first run of application?

Regards,
Bhushan

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.
Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos