UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Observer lizhang86
Observer
563 Views
Registered: ‎04-25-2017

UG1209 prebuilt image not working with supported monitor

Jump to solution

Hello there,

 

  I'm trying to get the prebuilt image of example 2 (tricube) from the design files of UG1209 (v2018.2) working on zcu102 eval board revision 1.0.  The tricube application runs fine but the monitor cannot detect any signal.  Searching around the forum, I found that there is a list of supported monitors according to AR#68671.  It happens I have a DELL P2414Hb around so I tried with it again.  However, the monitor still can't detect any signal. 

  The Xorg.0.log shows unable to find connected outputs.  Since I'm using a supported monitor and a prebuild image, I don't think it is a compatibility issue.   Could there be any configuration that I need to do for Xorg to get this work?  Attached is the Xorg.0.log and dmesg.txt.  Thank you for any help or suggestions.  

 

Li

 

Xorg.0.log sections
[ 40.571] (II) ARMSOC(0): Got CRTC: 0 (id: 36)
[ 40.590] (II) ARMSOC(0): Output DP-1 has no monitor section
[ 40.609] (II) ARMSOC(0): EDID for output DP-1
[ 40.609] (II) ARMSOC(0): Output DP-1 disconnected
[ 40.609] (WW) ARMSOC(0): No outputs definitely connected, trying again...
[ 40.609] (II) ARMSOC(0): Output DP-1 disconnected
[ 40.609] (WW) ARMSOC(0): Unable to find connected outputs - setting 1024x768 initial framebuffer

 

 

 

 

 

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Scholar watari
Scholar
535 Views
Registered: ‎06-16-2013

Re: UG1209 prebuilt image not working with supported monitor

Jump to solution

Hi @lizhang86

 

What kind of cable do you use ? Use DisplayPort cable ?

 

Accordning to log files, it seems that it failed "reading EDID".

 

In this case, you should use DisplayPort Cable to connect your LCD monitor via DP or use an active adapter to connect your LCD monitor via HDMI...

 

Best regards,

 

0 Kudos
4 Replies
Scholar watari
Scholar
536 Views
Registered: ‎06-16-2013

Re: UG1209 prebuilt image not working with supported monitor

Jump to solution

Hi @lizhang86

 

What kind of cable do you use ? Use DisplayPort cable ?

 

Accordning to log files, it seems that it failed "reading EDID".

 

In this case, you should use DisplayPort Cable to connect your LCD monitor via DP or use an active adapter to connect your LCD monitor via HDMI...

 

Best regards,

 

0 Kudos
Observer lizhang86
Observer
519 Views
Registered: ‎04-25-2017

Re: UG1209 prebuilt image not working with supported monitor

Jump to solution
Hi @watari
Thank you. I was using a Displayport to DVI cable. I will order a dp to dp cable and give it a try.
Li
0 Kudos
Observer lizhang86
Observer
474 Views
Registered: ‎04-25-2017

Re: UG1209 prebuilt image not working with supported monitor

Jump to solution

Hello,

    Tried the design with the DP to DP cable, everything works fine.  Thanks for all the help.

 

Li

0 Kudos
Moderator
Moderator
460 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: UG1209 prebuilt image not working with supported monitor

Jump to solution

HI @lizhang86,

 

As everything is working for you now, could you kindly mark @watari's reply as accepted solution to close the topic (click on "Accept as solution" button below the reply while logged in)?

Thanks and Regards,


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos