UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Explorer
Explorer
1,549 Views
Registered: ‎04-19-2016

xapp585 cameralink protocol first line pixel shift problem

Jump to solution

Hello,

 

I took the app note Xapp585 to build a Cameralink receiver and transmitter IP.  I implemented the Cameralink receiver IP, it seems that work properly. However I have realized that, there is a problem in the first line. Up to 16th pixel (16 included) is received correctly.  But after the this 16th pixel, 17th pixel is zero and then values comes. However, 17th pixel should have not to be zero. there is only 'one' pixel shift to the right, in only first line after the 16th pixel. I have used a FIFO, and I take fifo out to a Axi-Stream.

 

So what is the possible reason for this deterministic(it is seen all time ) error? 

 

Correct one : 

5180.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	64.0	68.0	72.0	76.0	80.0	84.0	88.0	92.0	96.0	100.0 ...

 

Observed one : 

5180.0  0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0	0.0     64.0	68.0	72.0	76.0	80.0	84.0	88.0	92.0	96.0	100.0 ...

 

Waiting for reply,

Best Regards,

Tags (3)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator
2,380 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: xapp585 cameralink protocol first line pixel shift problem

Jump to solution

Hi @doner_t,

 

I do not see any difference between the observed and expected results...


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
5 Replies
Moderator
Moderator
2,381 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: xapp585 cameralink protocol first line pixel shift problem

Jump to solution

Hi @doner_t,

 

I do not see any difference between the observed and expected results...


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
Explorer
Explorer
1,451 Views
Registered: ‎04-19-2016

Re: xapp585 cameralink protocol first line pixel shift problem

Jump to solution

Hello @florentw,

 

Normally(in correct case), 17th pixel value is 64.0, however, in our case, we received the 17th pixel is 0, 18th pixel is 64. So one pixel shift is observed after the 17th. pixel. 

 

But I have solved the this problem. This is caused by the Axi-Stream module generated in custom-IP design. Axi-Stream module added one clock delay into the data and TLAST. But Tuser is not delayed. I added one clock delay into the TUSER. So pixel shift problem is solved. 

 

Thank you again,

 

 

 

 

 

0 Kudos
Moderator
Moderator
1,446 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: xapp585 cameralink protocol first line pixel shift problem

Jump to solution

Hi @doner_t,

 

Could you mark the issue as solved to close the thread?

 

Thanks,

 

Florent


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Explorer
Explorer
1,194 Views
Registered: ‎04-19-2016

Re: xapp585 cameralink protocol first line pixel shift problem

Jump to solution
Hello,

This is solved. It is due to the unnecessary one clock cycle delay on the my pixel data.

Thank you!
0 Kudos
Moderator
Moderator
1,151 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: xapp585 cameralink protocol first line pixel shift problem

Jump to solution

Hi @doner_t,

 

Could you kindly mark a response as solution to close the forum thread?

 

Thanks,

 

Best Regards,

 

Florent

 

Happy New Year


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos