UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Visitor vortexfive
Visitor
4,238 Views
Registered: ‎01-09-2013

XHwIcap_SetClbBits on Virtex-5

Jump to solution

Hi,

I'm trying to use the XHwIcap_SetClbBits-function, but can't seem to get it working.


I can succesfully run the "xhwicap_lut.c" example for the setClb function provided by Xilinx. This example writes the configuration of a single LUT and then reads it back to check if the write was succesful.


However, when I connect this LUT to the PLB bus so that I can test the output of the reconfigured LUT, it appears that it is not the correct LUT that is reconfigured by the setClb function. The output of the LUT does not change when the LUT is reconfigured. I already checked that the coordinates of the LUT match (SLICE_X1Y1:LUTA) using the XDL file.

 

I know about previous problems in the coordinate calculation functions (http://forums.xilinx.com/t5/Virtex-Family-FPGAs/XHWIcap-on-Virtex5/m-p/29628), but these seem to be fixed in the driver version I am using.

 

What is especially weird is that I have tried to systematically read back all LUTs of the FPGA using XHwIcap_GetClbBits and that none of the LUTs match the initial configuration of my test LUT that was set in VHDL, even though I get the correct output when I test this LUT via the PLB.

 

Is this a known problem? Am I using a wrong driver version?
All suggestions are welcome, because I'm out of ideas. Let me know if you need more information.

 

Kind regards

Karel

 

Board ML507, Virtex 5

Xilinx EDK v13.4

HWicap v5.01.a, driver v6.00.a

Tags (2)
0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Visitor vortexfive
Visitor
5,447 Views
Registered: ‎01-09-2013

Re: XHwIcap_SetClbBits on Virtex-5

Jump to solution
0 Kudos
2 Replies
Visitor vortexfive
Visitor
4,228 Views
Registered: ‎01-09-2013

Re: XHwIcap_SetClbBits on Virtex-5

Jump to solution

Additional findings:

I believe it has been pointed out before, but it is still the case for version 6.00.a of the HWICAP driver: the content of XHI_CLB_LUT.CONTENTS is the same for SLICE_L and SLICE_M. This makes it impossible to make a distinction between the two slices of a CLB when using the setClb function.

0 Kudos
Visitor vortexfive
Visitor
5,448 Views
Registered: ‎01-09-2013

Re: XHwIcap_SetClbBits on Virtex-5

Jump to solution
0 Kudos