cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Explorer
Explorer
444 Views
Registered: ‎02-07-2020

Optimizing Accelerated FPGA Applications: Convolution Example error on make

Jump to solution

I try to do the above mentioned tutorial.

At the chapter 3. Optimizing Memory Transfers i follow the guide but when i try to do the make command i get the following error...

Go to the Makefile directory, and use the following command to run hardware emulation.

make run TARGET=hw_emu STEP=localbuf SOLUTION=1 NUM_FRAMES=1

stavros@stavros-FPGA:~/Vitis-Tutorials/docs/convolution-tutorial/design/makefile$ make run TARGET=hw_emu STEP=localbuf SOLUTION=1 NUM_FRAMES=1
make: *** No rule to make target 'run'. Stop.

In the folder makefile exists the Makefile....

 

stavros@stavros-FPGA:~/Vitis-Tutorials/docs/convolution-tutorial/design/makefile$ ls
design.cfg  Makefile  xrt.ini

 

Any suggestions and help please?

Thanks in advance.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Explorer
Explorer
314 Views
Registered: ‎02-07-2020
Well the problem was that the Makefile was not the correct one... I downloaded from github the appropriate one and the make run command runs!!!! Thanks a lot for the help!!!

View solution in original post

0 Kudos
5 Replies
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
384 Views
Registered: ‎02-27-2019

Hi @stzog 

You may "make build" first, and then "make run".

-------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Explorer
Explorer
355 Views
Registered: ‎02-07-2020

I receive the almost same error with make build command...

 

stavros@stavros-FPGA:~/Vitis-Tutorials/docs/convolution-tutorial/design/makefile$ make build TARGET=hw_emu STEP=localbuf SOLUTION=1 NUM_FRAMES=1
make: *** No rule to make target 'build'. Stop.

 Any suggestion?

0 Kudos
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
347 Views
Registered: ‎02-27-2019

hi @stzog ,

Do you launch the Vitis?

like : source <dir>/Vitis/2019.2/settings.64

I try it successfully in my end.

-------------------------------------------------------------------------
Don't forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
Highlighted
Explorer
Explorer
341 Views
Registered: ‎02-07-2020

Hi @yangc  and thank you for your replies.

Yes the first command i run was.... 

 

 

stavros@stavros-FPGA:~/Vitis-Tutorials/docs/convolution-tutorial/design$ source /home/stavros/opt2/Xilinx/Xilinx_Vitis/Vitis/2019.2/settings64.sh 

 

 

 and then the 

 

 

stavros@stavros-FPGA:~/Vitis-Tutorials/docs/convolution-tutorial/design$ source /opt/xilinx/xrt/setup.sh 

 

 

 But the problem insists....

0 Kudos
Highlighted
Explorer
Explorer
315 Views
Registered: ‎02-07-2020
Well the problem was that the Makefile was not the correct one... I downloaded from github the appropriate one and the make run command runs!!!! Thanks a lot for the help!!!

View solution in original post

0 Kudos