UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
2,102 Views
Registered: ‎11-09-2017

SDK error "initialize s/w repositories"

Jump to solution

Hi Xilinx,

 

I have encountered a problem with SDK for Vivado 2017.3...

When launching SDK from a Vivado project, my installation won't connect to XSCT server and won't initialize s/w repositories.

I get this SDK Log, while it just keeps sitting in the process to "initialize s/w repositories".

original.png

Weird thing is, after having installed Xilinx Vivado WebKit with SDK, I was able to use the SDK perfectly, however, a couple of days later (PC haven't been turned on since), it keeps giving me this error.

 

I also get this error message on the initalize process:

original-2.png

 

I have tried changing the active provider to Direct and have disabled my firewall, but nothing works.

I then tried to locate the 'xsct' and run it in cmd, but i found that it doesn't even exist... Or maybe it has changed location in the new 2017.3 version?:

original-3.png

 

Any ideas what might be causing this, since I was able to use the SDK just after installation, but now I can't after some days where the PC was shut down?

I'm running Windows 10 64bit.

 

Best regards, Lucas

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator
3,052 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: SDK error "initialize s/w repositories"

Jump to solution

Hi @lucasschnugger,

 

Could it be that you anti-virus removed the executable for SDK? You should have rdi_xsct.exe in the SDK installation path. Could you check?
SDK.PNG

 

Regards,

 

Florent


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
3 Replies
Moderator
Moderator
3,053 Views
Registered: ‎11-09-2015

Re: SDK error "initialize s/w repositories"

Jump to solution

Hi @lucasschnugger,

 

Could it be that you anti-virus removed the executable for SDK? You should have rdi_xsct.exe in the SDK installation path. Could you check?
SDK.PNG

 

Regards,

 

Florent


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
2,057 Views
Registered: ‎11-09-2017

Re: SDK error "initialize s/w repositories"

Jump to solution
I see now that you are absolutely right!
Thank you!
0 Kudos
Highlighted
Observer cheninihanen
Observer
875 Views
Registered: ‎05-29-2018

Re: SDK error "initialize s/w repositories"

Jump to solution

Hi sir,

Please I have the same problem with SDK2016.4 

As solution I must re-install the vivado tools???

 

Thank you

0 Kudos