cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
2,688 Views
Registered: ‎11-09-2017

SDK error "initialize s/w repositories"

Jump to solution

Hi Xilinx,

 

I have encountered a problem with SDK for Vivado 2017.3...

When launching SDK from a Vivado project, my installation won't connect to XSCT server and won't initialize s/w repositories.

I get this SDK Log, while it just keeps sitting in the process to "initialize s/w repositories".

original.png

Weird thing is, after having installed Xilinx Vivado WebKit with SDK, I was able to use the SDK perfectly, however, a couple of days later (PC haven't been turned on since), it keeps giving me this error.

 

I also get this error message on the initalize process:

original-2.png

 

I have tried changing the active provider to Direct and have disabled my firewall, but nothing works.

I then tried to locate the 'xsct' and run it in cmd, but i found that it doesn't even exist... Or maybe it has changed location in the new 2017.3 version?:

original-3.png

 

Any ideas what might be causing this, since I was able to use the SDK just after installation, but now I can't after some days where the PC was shut down?

I'm running Windows 10 64bit.

 

Best regards, Lucas

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
Moderator
Moderator
3,638 Views
Registered: ‎11-09-2015

Hi @lucasschnugger,

 

Could it be that you anti-virus removed the executable for SDK? You should have rdi_xsct.exe in the SDK installation path. Could you check?
SDK.PNG

 

Regards,

 

Florent


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**

View solution in original post

4 Replies
Highlighted
Moderator
Moderator
3,639 Views
Registered: ‎11-09-2015

Hi @lucasschnugger,

 

Could it be that you anti-virus removed the executable for SDK? You should have rdi_xsct.exe in the SDK installation path. Could you check?
SDK.PNG

 

Regards,

 

Florent


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**

View solution in original post

Highlighted
2,643 Views
Registered: ‎11-09-2017
I see now that you are absolutely right!
Thank you!
0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
1,461 Views
Registered: ‎05-29-2018

Hi sir,

Please I have the same problem with SDK2016.4 

As solution I must re-install the vivado tools???

 

Thank you

0 Kudos
Highlighted
Newbie
Newbie
194 Views
Registered: ‎08-19-2020

Avast Antivirus is blocking rdi_xcst.exe to exist in G:\Xilinx\SDK\2018.2\bin\unwrapped\win64.o.

I am getting same error. 

What to do?

0 Kudos