cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Observer
Observer
14,879 Views
Registered: ‎04-30-2014

Vivado 2014.1, Debug

I'm using Vivado 2014.1.  I've been having several issues using an "ila" embedded in the design.  I seem to be having issues with "vcse_server".  I am compiling for the KC705 board.  My error today is the following:

 

INFO: [Labtools 27-1964] The ILA core 'hw_ila_1' trigger was armed at 2014-May-13 13:43:12
wait_on_hw_ila hw_ila_1
display_hw_ila_data [upload_hw_ila_data hw_ila_1]
INFO: [Labtools 27-1966] The ILA core 'hw_ila_1' triggered at 2014-May-13 13:43:12
ERROR: [Labtools 27-147] vcse_server: Arg. to function CseILA_unrollTraceMemory() failed:traceMemorySize >= (samplewordsizewithmark * sampleCnt * windowCnt)
ERROR: [Labtools 27-147] vcse_server: Could not get Parameter: trace_data.
ERROR: [Labtools 27-1829] vcse_server failed during internal command 'CseXsdb_getParameters'. See previous error messages.

 

I cycled power on the board.  Disconnected the JAG cable.  Closed out the design.  And finally closed Vivado completely.  I still get the same message.

 

Any thoughts?

0 Kudos
12 Replies
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
14,878 Views
Registered: ‎02-16-2014

Hi,

 

Is the design is build in 2014.1 or any other version?

 

Can you try setting the trigger within the range?

 

0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
14,866 Views
Registered: ‎04-30-2014

It's a new design started in 2014.1.

0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
14,857 Views
Registered: ‎04-30-2014

Yes I made sure the trigger point was valid.  I'm creating a new ila and re compiling the design.

0 Kudos
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
14,852 Views
Registered: ‎02-16-2014


Can you check whether there are any timing violations in the design?
This may happen if the ILA did not meet the timing.
0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
14,847 Views
Registered: ‎04-30-2014

After I created a new ila and recompled it works so I can't check the timing.

0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
14,842 Views
Registered: ‎04-30-2014

After I recompiled and added more test points i get this message:

 

ERROR: [Labtools 27-147] vcse_server: Invalid Register Name: MU1033_WIDTH
ERROR: [Labtools 27-1829] vcse_server failed during internal command 'CseXsdb_getRegisters'. See previous error messages.

0 Kudos
Highlighted
Moderator
Moderator
14,818 Views
Registered: ‎01-16-2013

Hello,

1) As Manusha asked you did you checked the timing of ILA?
Is it meeting the requirements?

2) Is your Vivado (design build) version and HW manager version is same?

Thanks,
Yash
0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
14,794 Views
Registered: ‎04-30-2014

All of the tools were installed at the same time so I think everything is 2014.1.  I do not see any timing errors associated with the ila.  When I go to Help/About Vivado I get this:

 

        Vivado v2014.1 (64-bit)
SW Build 881834 on Fri Apr 4 14:15:54 MDT 2014
IP Build 877625 on Fri Mar 28 16:29:15 MDT 2014

 

Windows 7, 64 bit

0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
14,294 Views
Registered: ‎04-30-2014

ERROR: [Labtools 27-147] vcse_server: Arg. to function CseILA_unrollTraceMemory() failed:traceMemorySize >= (samplewordsizewithmark * sampleCnt * windowCnt)

 

Getting the same error in 2014.2 now.

0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
9,934 Views
Registered: ‎04-30-2014

Oh and I have no timing errors.
0 Kudos
Highlighted
Observer
Observer
9,932 Views
Registered: ‎04-30-2014

ERROR: [Labtools 27-147] vcse_server: Arg. to function CseILA_unrollTraceMemory() failed:traceMemorySize >= (samplewordsizewithmark * sampleCnt * windowCnt)
ERROR: [Labtools 27-147] vcse_server: Could not get Parameter: trace_data.
ERROR: [Labtools 27-1829] vcse_server failed during internal command 'CseXsdb_getParameters'. See previous error messages.
0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
9,830 Views
Registered: ‎07-28-2014

Got that error also a lot. It works better since I decreased JTAG frequency to the minimum (750000 Hz).

0 Kudos