UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Explorer
Explorer
578 Views
Registered: ‎03-18-2008

WARNING: [Labtools 27-2188] CONTROL.WINDOW_COUNT adjusted

Jump to solution

set_property CONTROL.WINDOW_COUNT 32 [get_hw_ilas hw_ila_2]
run_hw_ila [get_hw_ilas -of_objects [get_hw_devices xcvu9p_0] -filter {CELL_NAME=~"flash_top/ila_0"}]
WARNING: [Labtools 27-2188] CONTROL.WINDOW_COUNT adjusted for hw_ila [hw_ila_2] to [1]
INFO: [Labtools 27-1964] The ILA core 'hw_ila_2' trigger was armed at 2018-Nov-24 16:57:10

 

why is it adjusted?

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Moderator
Moderator
508 Views
Registered: ‎06-05-2013

Re: WARNING: [Labtools 27-2188] CONTROL.WINDOW_COUNT adjusted

Jump to solution

The number of captured samples returned from the probe is equal to the DATA_DEPTH property of the ILA core. The default data depth is 1024 samples.

 

Default properties.

CONTROL.DATA_DEPTH is set to the MAX_DATA_DEPTH of the hw_ila object.

CONTROL.WINDOW_COUNT 1

 

CONTROL.DATA_DEPTH - Defaults to the MAX_DATA_DEPTH of the ILA debug core, which was set when the debug core was created or inserted into the design. The data depth defines the number of data samples the hw_ila object can capture in a data window.

Set the data depth as an integer which is a power of two, from 1 to the maximum data depth (MAX_DATA_DEPTH) of the hw_ila.

 

Note: The value of DATA_DEPTH is related to CONTROL.WINDOW_COUNT by the equation

 

DATA_DEPTH * WINDOW_COUNT = MAX_DATA_DEPTH

 

Now in you case, warning says it is adjusted to 1. Because default data_depth is 1024 and you are setting window count to 32 which would be 1024*32 = 32768 as per the above equation. This will not satify the equation. That is why it moved the value to 1. 

If you want to set window_count to some other value then change the data depth. For example set data_path to 64 & set the window_count to 16.

Snapshot from report_property.  

 report_property.JPG

 Thanks

Harshit

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
2 Replies
Moderator
Moderator
509 Views
Registered: ‎06-05-2013

Re: WARNING: [Labtools 27-2188] CONTROL.WINDOW_COUNT adjusted

Jump to solution

The number of captured samples returned from the probe is equal to the DATA_DEPTH property of the ILA core. The default data depth is 1024 samples.

 

Default properties.

CONTROL.DATA_DEPTH is set to the MAX_DATA_DEPTH of the hw_ila object.

CONTROL.WINDOW_COUNT 1

 

CONTROL.DATA_DEPTH - Defaults to the MAX_DATA_DEPTH of the ILA debug core, which was set when the debug core was created or inserted into the design. The data depth defines the number of data samples the hw_ila object can capture in a data window.

Set the data depth as an integer which is a power of two, from 1 to the maximum data depth (MAX_DATA_DEPTH) of the hw_ila.

 

Note: The value of DATA_DEPTH is related to CONTROL.WINDOW_COUNT by the equation

 

DATA_DEPTH * WINDOW_COUNT = MAX_DATA_DEPTH

 

Now in you case, warning says it is adjusted to 1. Because default data_depth is 1024 and you are setting window count to 32 which would be 1024*32 = 32768 as per the above equation. This will not satify the equation. That is why it moved the value to 1. 

If you want to set window_count to some other value then change the data depth. For example set data_path to 64 & set the window_count to 16.

Snapshot from report_property.  

 report_property.JPG

 Thanks

Harshit

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
Moderator
Moderator
436 Views
Registered: ‎02-09-2017

Re: WARNING: [Labtools 27-2188] CONTROL.WINDOW_COUNT adjusted

Jump to solution

Hi @m006,

 

Did Harshit's post explained and help you solve the issue?

If it did help you, please mark is as a solution. If you still see the issue, please reply back and let us know.

Thanks,

Andre Guerrero

Product Applications Engineer

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
0 Kudos