cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
hardwareheini
Visitor
Visitor
6,907 Views
Registered: ‎11-08-2016

Where and how to buy the ChipScope?

Jump to solution

Hi,

 

I am using the ISE WebPack targeting an Spartan-6. I want to buy the ChipScope License but TBH I don't know how to do this.

 

The XILINX Online Store, as described in this posting, returns a 404. DigiKey lists the ChipScope, but marked it as "Obsolete" and I can not buy it. Where can I get the license and is there something I am missing?

 

kind regards,

Christian

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
nupurs
Moderator
Moderator
12,235 Views
Registered: ‎06-24-2015

@hardwareheini,

 

Please regenerate the license using steps given in this AR so that the Chipscope_pro feature gets added to your license:
https://www.xilinx.com/support/answers/36136.html

Thanks,
Nupur
--------------------------------------------------------------------------------------------
Google your question before posting. If someone's post answers your question, mark the post as answer with "Accept as solution". If you see a particularly good and informative post, consider giving it Kudos (click on the 'thumbs-up' button).

View solution in original post

14 Replies
arpansur
Moderator
Moderator
6,898 Views
Registered: ‎07-01-2015

Hi @hardwareheini,

 

If your device is supported in webpack then you can use chipscope for free.

It's included in webpack license.

Please go through https://www.xilinx.com/products/design-tools/ise-design-suite/ise-webpack.html

Thanks,
Arpan
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.JPG
0 Kudos
nupurs
Moderator
Moderator
6,898 Views
Registered: ‎06-24-2015

@hardwareheini,

 

No purchased license is needed.

Thanks,
Nupur
--------------------------------------------------------------------------------------------
Google your question before posting. If someone's post answers your question, mark the post as answer with "Accept as solution". If you see a particularly good and informative post, consider giving it Kudos (click on the 'thumbs-up' button).
0 Kudos
balkris
Xilinx Employee
Xilinx Employee
6,887 Views
Registered: ‎08-01-2008
check this ARs
https://www.xilinx.com/support/answers/36493.html
https://www.xilinx.com/support/download/index.html/content/xilinx/en/downloadNav/design-tools/v2012_4---14_7.html
Thanks and Regards
Balkrishan
--------------------------------------------------------------------------------------------
Please mark the post as an answer "Accept as solution" in case it helped resolve your query.
Give kudos in case a post in case it guided to the solution.
0 Kudos
hardwareheini
Visitor
Visitor
6,886 Views
Registered: ‎11-08-2016

@nupurs and @arpansur Thanks for the quick answer, this would be very nice if I don't have to buy the CS.

 

However I get the message in the attachement when I insert an CS Core into my design in ISE. My License seems to be expired. Is there a way to reset this?

 

kind regards,

Christian

cs.png
0 Kudos
nupurs
Moderator
Moderator
6,884 Views
Registered: ‎06-24-2015

@hardwareheini,

 

Please post your license file here.

Which device are you using?

Thanks,
Nupur
--------------------------------------------------------------------------------------------
Google your question before posting. If someone's post answers your question, mark the post as answer with "Accept as solution". If you see a particularly good and informative post, consider giving it Kudos (click on the 'thumbs-up' button).
0 Kudos
hardwareheini
Visitor
Visitor
6,875 Views
Registered: ‎11-08-2016

@nupurs I am targeting an XC6SLX16-2FTG256

 

kind regards,

Christian

0 Kudos
nupurs
Moderator
Moderator
12,236 Views
Registered: ‎06-24-2015

@hardwareheini,

 

Please regenerate the license using steps given in this AR so that the Chipscope_pro feature gets added to your license:
https://www.xilinx.com/support/answers/36136.html

Thanks,
Nupur
--------------------------------------------------------------------------------------------
Google your question before posting. If someone's post answers your question, mark the post as answer with "Accept as solution". If you see a particularly good and informative post, consider giving it Kudos (click on the 'thumbs-up' button).

View solution in original post

arpansur
Moderator
Moderator
6,866 Views
Registered: ‎07-01-2015

Hi @hardwareheini,

 

This device is supported in webpack. But the chipscope features are missing in the license. May be you generated the license before these features are added in webpack. So please try @nupurs suggestions to regenerate the license to include these features. 

Thanks,
Arpan
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
hardwareheini
Visitor
Visitor
6,861 Views
Registered: ‎11-08-2016

@nupurs, @arpansur, @balkris Thanks very much for your help, guys! I deleted the License from my Online License Manager, created the new one and now ChipScope is running perfectly.

 

kind regards,

Christian

0 Kudos
btrac
Adventurer
Adventurer
4,392 Views
Registered: ‎03-27-2008

I am going through the same scenario, it isn't obvious which licence I need to get.

Do I need to delete my old licence from the "Manage Licences" tab? I have aquired 8 over the years and have deleted 3, I am unable to delete any more:
"Sorry, you have exceeded the maximum number of allowed license key regeneration operations. Please submit a Service Request from the Xilinx Web Portal for further assistance."

 

0 Kudos
arpansur
Moderator
Moderator
4,385 Views
Registered: ‎07-01-2015

Hi @btrac,

 

Please create a new thread in Installation and licensing board with your query.

Thanks,
Arpan
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.
----------------------------------------------------------------------------------------------
0 Kudos
nupurs
Moderator
Moderator
4,382 Views
Registered: ‎06-24-2015

@btrac.

 

Raise a non-technical service request here: https://www.xilinx.com/support.html#serviceportal

 

Thanks,
Nupur
--------------------------------------------------------------------------------------------
Google your question before posting. If someone's post answers your question, mark the post as answer with "Accept as solution". If you see a particularly good and informative post, consider giving it Kudos (click on the 'thumbs-up' button).
0 Kudos
btrac
Adventurer
Adventurer
4,374 Views
Registered: ‎03-27-2008

I've requested service portal access so now it's just a waiting game. I'll see how this pans out, cheers :)

 

0 Kudos
btrac
Adventurer
Adventurer
4,361 Views
Registered: ‎03-27-2008

Request denied! Seems I didn't register with a corporate email address. Xilinx, please fix the license delete function, Google suggests this has been a problem for years!

Meanwhile, I will have to create a new account :(

0 Kudos