UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
7,557 Views
Registered: ‎03-23-2009

failed to open chipscope 11.4

hello, everyone. i updated my ise from 11.2 to 11.4 yesterday. after update, when i open chipscope analyzer, there is an error(can't find class com/xilinx/chipscope/analyzer/gui/CSGui). when i open chipscope inserter, there is also an error(can't find class com/xilinx/chipscope/inserter/inserterapp). can anyone tell me why?

0 Kudos
6 Replies
Visitor vijay82
Visitor
7,516 Views
Registered: ‎05-06-2009

Re: failed to open chipscope 11.4

Were you able to find the solution? I'm facing the same issue -- I upgraded to 11.4 from 11.3 on a vista machine.
0 Kudos
Visitor vijay82
Visitor
7,462 Views
Registered: ‎05-06-2009

Re: failed to open chipscope 11.4

Re-installed 11.1 and update 11.4 and its back to working again.

 

A possible reason it was not working earlier is I had mistakenly uninstalled the Visual C++ 2005 redistributable (that comes along with the ISE package) while uninstalling another Visual Studio from my computer. Hence the class not found error.

 

0 Kudos
Visitor chenhongyi
Visitor
7,316 Views
Registered: ‎03-11-2010

Re: failed to open chipscope 11.4

I also have some problems when i updated my ise from 11.2 to 11.4.

1.  I change the depth of capture from 16K to 32K, when i use chipscope it's still 16k depth

2.  I add some signal to my old, but it is not active .

0 Kudos
Newbie loretfranky
Newbie
7,257 Views
Registered: ‎03-26-2010

Re: failed to open chipscope 11.4

Hello everybody,

 

When trying to work with ChipScope in the version 11.4, I get the error "can't find class com/xilinx/chipscope/analyzer/gui/CSGui". Does anyone know the solution for this problem?

 

Kind regards,

Franky

0 Kudos
7,172 Views
Registered: ‎04-10-2010

Re: failed to open chipscope 11.4

i also have this problem,anyone can help me:smileyindifferent:

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
6,575 Views
Registered: ‎07-20-2009

Re: failed to open chipscope 11.4

It seems that the install has become corrupt and you can follow the following commands to
uninstall and reinstall just Chipscope:

To uninstall ChipScope:


1. Go to Windows Start menu


2. Go to Xilinx ISE Design Suite 11.1 => Accessories => Uninstall Xilinx
ISE design suite


3. Now only select only ChipScope Pro in the wizard.

After the ChipScope Pro is uninstalled, insert the 11.1 CD (or open the
setup file if you have downloaded the image). In the installation wizard
now select only the ChipScope Pro. After ChipScope Pro is installed,
install the 11.4 update on the ChipScope as well.

0 Kudos