cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
hanismarty
Visitor
Visitor
5,292 Views
Registered: ‎11-19-2012

How To Use ModelSim To Simulate Xilinx Design Files?

I download the ModelSim PE student edition and set it in "Integrated Tools" in Xilinx as the default simulator. But when i draw a correct schematic and press Simulate with Modelsim, ModelSim launches with "No Design Loaded" and only the GUI appears with nothing in it; no inputs no outputs. Please help! How should i configure ModelSim to Simulate Design Files straight from Xilinx ISE?

Thanks

0 Kudos
Reply
6 Replies
vs.rishi
Contributor
Contributor
5,273 Views
Registered: ‎11-23-2012

0 Kudos
Reply
hanismarty
Visitor
Visitor
5,267 Views
Registered: ‎11-19-2012

where do i find the environment variables? where should i put the modelsim.ini? please please if you can tell me how to set the configurations step by step. i read the other posts but i didnt get an exact solution what to do. thankss

0 Kudos
Reply
vs.rishi
Contributor
Contributor
5,257 Views
Registered: ‎11-23-2012

http://homepages.wmich.edu/~grantner/ece5510/Xilinx_13x_Modelsim_10.pdf

 

this link must help you.what exactly do you need?

0 Kudos
Reply
hanismarty
Visitor
Visitor
5,238 Views
Registered: ‎11-19-2012

thank you very much, this tutorial is very complicated but im sure that it will make things work. thanks a lot

0 Kudos
Reply
venkate
Xilinx Employee
Xilinx Employee
5,196 Views
Registered: ‎09-06-2012

Hello, 

 

Please go through the page 159 of this link: http://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx14_4/sim.pdf

 

Let me if that helps.



 

--Venkat
0 Kudos
Reply
venkate
Xilinx Employee
Xilinx Employee
5,194 Views
Registered: ‎09-06-2012

Hi,

 

forgot to mention.. you need to compile the xilinx libraries using "compxlib".

 

once libraries are compiled, you will get a new modelsim.ini file. Now you have to replace the existing modelsim.ini with this new file..

 

 

--Venkat
0 Kudos
Reply