UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Visitor suisui0207
Visitor
634 Views
Registered: ‎01-09-2019

KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

I am trying to run the test software (called kcu05_bit.exe, downloaded from xilinx's web page). However while starting the software says 'The Standard COM port for the board was not detected. The test will not work. Continue?'. Can you help me solve the problem?

But tera term app can identify the COM port and device manager also can identify COM ports.

Both vivado and the test .exe are 2015.4 version.

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Xilinx Employee
Xilinx Employee
500 Views
Registered: ‎06-21-2018

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Hi suisui,

I'm glad to hear it was useful!

If this worked for you, please Accept the Solution to benefit other users.

Thanks,
Andres

 

View solution in original post

0 Kudos
9 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
598 Views
Registered: ‎06-13-2018

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Hello @suisui0207,

Can you please share the following details with us:

1. Which Operating System you are using?

2. Can you please check your firmware version. To check the firmware version, connect Tera Term to COM and set the Baud rate to 115200 and type @ver. Please share the results with us

3. Did you installed the USB UART driver? If no, please install Silicon Lab 6.7 version from below link:

https://www.silabs.com/products/development-tools/software/usb-to-uart-bridge-vcp-drivers

3. Please share the screenshot of your Device Manager Port when board is connected.

ee.png

Regards,

Naveen

Visitor suisui0207
Visitor
559 Views
Registered: ‎01-09-2019

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

My Operating System is win7

I have already installed USB UART driver

KCU105 system controller v1.0

share1.jpg
share2.jpg
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
540 Views
Registered: ‎06-21-2018

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Hi suisui,

Can you confirm that you're using driver v6.7?

For that, right click on the item on Device Manager and choose Properties:

 Driver 2.png

Thanks,
Andres

0 Kudos
Visitor suisui0207
Visitor
533 Views
Registered: ‎01-09-2019

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Yes,I have already installed driver below. I also use tera term set clock frequency, when I testing, I also close tera term windows

share3.jpg
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
529 Views
Registered: ‎06-21-2018

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Hi suisui,

Please uninstall 6.7.6.2130 and choose "Delete driver" and install v6.7 from here:
https://www.silabs.com/products/development-tools/software/usb-to-uart-bridge-vcp-drivers

and let us know if that helps.

Thanks,
Andres

0 Kudos
Visitor suisui0207
Visitor
515 Views
Registered: ‎01-09-2019

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Yes it's useful, thank you very much!

Xilinx Employee
Xilinx Employee
501 Views
Registered: ‎06-21-2018

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Hi suisui,

I'm glad to hear it was useful!

If this worked for you, please Accept the Solution to benefit other users.

Thanks,
Andres

 

View solution in original post

0 Kudos
Visitor jie3010
Visitor
291 Views
Registered: ‎07-12-2019

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution
I have same problem here, using 10.1.8.2466, it can not found COM port. Can you help me?
Thanks
Jie
0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
268 Views
Registered: ‎06-21-2018

Re: KCU105 board Interface test can not found COM port

Jump to solution

Hi jie,

Can you please roll back to 6.7.0.0 and see if that fixes it?

Thanks,
Andres

 

0 Kudos