cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Newbie
Newbie
6,065 Views
Registered: ‎05-08-2013

SD Card booting inconsistency ZC706 board

I am facing issue when I am trying to boot from the SD Card in ZC706 board. Sometimes the board boots up fine from the SD Card. When I power cycle the board multiple times, the board may fail to boot from SD card. When I tried to probe the SD signals, the CLK and CMD signals are coming even in case the board is failing to boot from SD Card. But no activity is present on the SD Data lines. Please help me with this issue

0 Kudos
4 Replies
Highlighted
Observer
Observer
5,467 Views
Registered: ‎05-03-2011

We were recently pointed to:

http://www.xilinx.com/support/answers/52023.htm

 

-Robin

0 Kudos
Highlighted
Visitor
Visitor
4,878 Views
Registered: ‎01-17-2014

We have a similar problem.

We configured the board to boot from SD-card.

Several times, when we power on the board, it fails to be programmed.

Also, the led -DONE- doesn't go high.

 

Is that a known problem that has to do with AR#52023?

Do you have any specs about SD-cards that never fail to program the fpga?

 

Thank you in advance

0 Kudos
Highlighted
4,740 Views
Registered: ‎02-07-2008

I've seen a problem like this and it turned out that the SD card was not well inserted into the holder. When pushing it into the holder, it should reach the end and then bounce back a bit.

Highlighted
Visitor
Visitor
3,985 Views
Registered: ‎10-28-2013

Check the SDIO clock rate.

 

I recently discovered that FSBL's from older tools (specifically 14.7) work with faster (100Mhz) SDIO clocks than some of the newer tools (Specifically Vivado 2013.4).  I dialed back the SDIO clock to 50MHz and was able to boot

 

0 Kudos