UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Visitor limiloiko
Visitor
297 Views
Registered: ‎05-18-2018

SDSoC zcu102 Axi Performance Monitor issue

Dear all,

I am trying to do the tutorials in:

https://www.xilinx.com/support/documentation/sw_manuals/xilinx2017_4/ug1027-sdsoc-user-guide.pdf

starting at page 55, but going directly to Monitoring Linux Instrumented System (page 58). I made the following:

1. I created a new SDx Application project for zcu102 board and selected matrix multiplication and add as the template.
2. I checked "Insert axi Performance Monitor" and built the project with debug configuration.
3. After the build completes, I copied the content of the sd_card folder in a sd card, and launch the board.
4. I Verified that at the end of booting the board prints something like:
 
Sending select for 138.100.74.210...
Lease of 138.100.74.210 obtained, lease time 3600
/etc/udhcpc.d/50default: Adding DNS 138.100.74.254
/etc/udhcpc.d/50default: Adding DNS 138.100.73.2
done.
Starting Dropbear SSH server: Generating key, this may take a while...
Public key portion is:
ssh-rsa AAAAB3NzaC1yc2EAAAADAQABAAABAQCJTgV0aikWnrRFCtUqa0GOaOcCmYH0yJM64cxI3oQSZfjl8GDgl4iWXtLTVuuInubquHE7T1alfeTYW18iPf3ulm7C7aEZQD3s+2yTEOqda43zQoreQ31gRqZjkS1ybGLpJrNSWXr9aaYtfODsxG6RZI6AfOytSks/4JkdNvOUTTwY0rUR2/prntZrTyymtAI5lmW6B0HhQB1VMDj+AZM+owcE3VIB19/vZTkFxKO8j30ZiBcFKO1bJnCELfcwUyzLdYv7OMOj2namZebbHOwhUQd4hezbF7hCI4ELzXMI7nUcr+ZMWYbkXY28fxWDJE4dnKGaKo6TP+15LfkBLwT1 root@xilinx-zcu102-2017_4
Fingerprint: md5 07:ad:8d:d7:fe:d7:a8:a5:b7:ff:4c:f1:57:50:d1:d9
dropbear.
Starting syslogd/klogd: done
Starting tcf-agent: OK
 
5. I set up the Linux TCF Agent with the board IP address (138.100.74.210).
6. With main.c file opened, I clicked on Debug button, switching to debugging perspective and see the execution halts in main.
7. I created a new run configuration, run->run configuration double click on Xilinx C/C++ application (System debugger), ensured that debug type is set to "attach to running target" and clicked on run. Clicked yes in the conflict dialog box. The program output is displayed in the console tab.
8. The problems comes now when I have to change to Analysis perspective, the "Start Analysis" button is not clickable.
 
From this, I tried:
 
7. Resume the debug execution.
8. Launch run configuration.
9. Switch to performance analysis, now the start button appears. Click start analysis, select Enable APM counter and load the .hdf file (for me was 'system.hdf'). Then when I click ok, nothing happens and appears this in the Debug tab:
 
system debugger on local (local:disconnected): java.lang.NullPointerException
I have followed the tutorial for different SDSoC versions (I am using v2017.4) but nothing changes.
 
My 'java -version' command prints the following:
 
java version "1.8.0_191"
Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_191-b12)
Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.191-b12, mixed mode)
 
Best regards,
David
 
 
 
1 Reply
Participant leonardo_suriano
Participant
275 Views
Registered: ‎01-13-2017

Re: SDSoC zcu102 Axi Performance Monitor issue

I have the same problem with the same board zcu102. If you find the solution please share it with us.

0 Kudos