cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
Visitor
Visitor
8,379 Views
Registered: ‎08-26-2009

cable connection suddenly gone dead in spartan 3an kit

I was using spartan-3an starter kit with windows-7 and xilinx-ise-ds-14.2. The kit was conncted with simple USB cable(A-B). It was working fine and remained idle and powered-on for 15-20 mins. After that when i normally started working, IMPACT was unable to detect the cable(cable not found) and surprisingly, no led related to the usb in the board side was glowing(a complete dead connection found).

I checked with another spartan-3an board but it was working with that.

What happened with the earlier board!----Please suggest what to do and what is the alternative way of programming the kit?

N.B.----- existing program in the board(i.e. the demo program is running fine).

Thank you all in advance.

------------------Biplab Roy

0 Kudos
1 Reply
Highlighted
Scholar
Scholar
8,372 Views
Registered: ‎02-27-2008

Re: cable connection suddenly gone dead in spartan 3an kit

b,

 

Sounds like it lost power.  Check all the connections, switch.  Measure to check you have the proper supply voltage from the power brick.

 

As this is a discontinued board, it is long past any warranty dates.  If the brick is bad, I am sure you can find a good one out there (pretty generic supplies).  If something is bad on the board, it will be more difficult to find and fix.

Austin Lesea
Principal Engineer
Xilinx San Jose
0 Kudos