cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
6,653 Views
Registered: ‎07-26-2013

ERROR: [IP_Flow 19-503] Validation failed for parameter 'gt_type'.

Jump to solution

For the PCI Express GTs, i get the following error in non gui mode synthesis.

This is with Vivado 2013.2

 

ERROR: [IP_Flow 19-503] Validation failed for parameter 'gt_type'. For this device GTH is disabled.So please select other options
ERROR: [IP_Flow 19-3319] Failed to restore customizer to previous valid configuration.
ERROR: [IP_Flow 19-503] Validation failed for parameter 'gt_type'. For this device GTH is disabled.So please select other options

1 Infos, 1 Warnings, 1 Critical Warnings and 3 Errors encountered.
synth_design failed
ERROR: [IP_Flow 19-98] Generation of the IP CORE failed.
Failed to customize IP 'pcie_gen3_x4'. Failed to apply user parameter values.
Failed to generate IP 'pcie_gen3_x4'. Customization errors found.


 

Answer Recorde 55726 describes it but limited to 2013.1. But Looks like it isnt resolved completely in 2013.2

Infact with GUI mode i dont see such issue. Only in non gui mode i see this issue.

 

Its a non critical issue as of now.

 

 

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Highlighted
10,097 Views
Registered: ‎07-26-2013

Stranged resolution.

Just replaced the line

#add_files -norecurse ../gtcores/pcie_gen3_x4/pcie_gen3_x4.xci

with

add_files  ../gtcores/pcie_gen3_x4/

 

and it works. Looks like adding the xci caused the problem.

 

strange issue as GUI mode never had an issue.

only the batch mode had.

 

 

View solution in original post

0 Kudos
3 Replies
Highlighted
Xilinx Employee
Xilinx Employee
6,642 Views
Registered: ‎04-16-2012

Hi,

 

Are you specifying the correct part number in the synth_design command.

i.e., synth_design -part <part>

 

Thanks

--------------------------------------------------------------------------------------------
Have you tried typing your question in Google? If not you should before posting. Also, MARK this is as an answer in case it helped resolve your query/issue.Give kudos to the post that helped you to find the solution.
0 Kudos
Highlighted
6,628 Views
Registered: ‎07-26-2013

Yes. There are other GTH instantiated as well. They dont have any issues.

The device xc7vx330T.

 

0 Kudos
Highlighted
10,098 Views
Registered: ‎07-26-2013

Stranged resolution.

Just replaced the line

#add_files -norecurse ../gtcores/pcie_gen3_x4/pcie_gen3_x4.xci

with

add_files  ../gtcores/pcie_gen3_x4/

 

and it works. Looks like adding the xci caused the problem.

 

strange issue as GUI mode never had an issue.

only the batch mode had.

 

 

View solution in original post

0 Kudos