cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 
Visitor
Visitor
590 Views
Registered: ‎10-14-2019

Picozed Non_OS build issue with SDK

Hi ,

I am trying to build a hello world  Non OS application for picozed 7035 using SDK .

I dont find option to slelct picozed board while creating project.I used hdf file to provide information.

Project build was successful.We are not seeing any  prints on the console.

fsbl and bit files are verified using os boot.

Thanks,

soumya

0 Kudos
Reply
7 Replies
Xilinx Employee
Xilinx Employee
563 Views
Registered: ‎07-16-2019

Hi Soumya,

Did you follow the instructions on the Quick Start Card and to install the license which enables the devices?

 

Ebrahim

0 Kudos
Reply
Visitor
Visitor
509 Views
Registered: ‎10-14-2019

Hi Ebrahimm,

I  tried in a PC where SDK was installed with license.There is no hardware slection option for picozed/7035 device.

Project creation window and hardware slelction is as shown below

Screenshot from 2019-10-15 15-37-56.png

Thanks,

Soumya

 

0 Kudos
Reply
Moderator
Moderator
464 Views
Registered: ‎11-09-2015

HI @soumya_rout 

There is no pre-build hardware for the picozed board. You need to create one from vivado and export and HDF file.

refer to UG940 lab1 for a tutorial.

Regards


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Reply
Visitor
Visitor
448 Views
Registered: ‎10-14-2019

Hi Florent,

I have tried the same procedure as given in UG940 to build hello world application. FPGA boot done led turns green but i am not able to see print on the console.

 

 

Capture.JPGCapture1.JPG

Thanks ,

Soumya

0 Kudos
Reply
Moderator
Moderator
446 Views
Registered: ‎11-09-2015

HI @soumya_rout 

Are you using a UART terminal? We are usually recommending Tera Term.

A common mistake is to just look into the console of SDK

Are you seeing the COM port corresponding to the board? Are you able to open tera term for it?

Are you sure the UART is enable in the Zynq processing system in your vivado design?


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Reply
Visitor
Visitor
434 Views
Registered: ‎10-14-2019

Hi Florent,

UART 0 and UART 1 both the ports are enabled in processing system in vivado design. I have checked it on tera term and minicom also.I am not able to see prints on the console.

 

Thanks,

Soumya

0 Kudos
Reply
Moderator
Moderator
369 Views
Registered: ‎11-09-2015

HI @soumya_rout 

Did you use the automation tool for UART0 and UART1?

If not, are you sure they are connected to the correct MIOs?

Also, again do you see the COM port on the device list when you plug/unplug the cable? If not you need to check the drivers for the UART and check if you are correctly connected to the UART connector


Florent
Product Application Engineer - Xilinx Technical Support EMEA
**~ Don't forget to reply, give kudos, and accept as solution.~**
0 Kudos
Reply