UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Observer rpmiller
Observer
3,987 Views
Registered: ‎10-17-2017

SDK Won't Launch

Hi,

I've got a new install of Vivado 2018.2.  I re-ran everything on my existing project and exported the hardware.  When I try to launch the SDK, the splash screen comes up, but the app never launches.  I can't find any error messages anywhere.  

 

Any help is appreciated.

Ryan

0 Kudos
8 Replies
Moderator
Moderator
3,933 Views
Registered: ‎03-19-2014

Re: SDK Won't Launch

Hi Ryan -

 

Try launching SDK with no workspace specified.   If you do have a workspace, delete the .metadata folder.  You may need to delete the .sdk directory and export again.

-------------------------------------------------------------------------
Don’t forget to reply, kudo, and accept as solution.
-------------------------------------------------------------------------
Xilinx Employee
Xilinx Employee
3,846 Views
Registered: ‎12-21-2016

Re: SDK Won't Launch

Hi Ryan,

 

Which OS are you using ?

Regards,
Raju
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.

0 Kudos
3,830 Views
Registered: ‎09-27-2018

Re: SDK Won't Launch

Hello,

 

I have the same problem. I'm using Windows 10 Version 1803.

It does work when I select a different workspace and import the project I am working on.

 

Best regards,

Gianni

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
3,795 Views
Registered: ‎01-03-2017

Re: SDK Won't Launch

Hi @allevatomust and @rpmiller,

 

Please remove /home/<your-username>/.Xilinx/SDK/* and then try.

 

Thanks & Regards,

Praveen Kumar. V

0 Kudos
Visitor leavesw
Visitor
3,785 Views
Registered: ‎05-12-2011

Re: SDK Won't Launch

Similar problem here in Windows 10.

Remove the folder C:\Users\<name>\.Xilinx\SDK does not help.

 

`SDK.log` under project folder contains no error message.

`.metadata\.log` contains a bunch of `NullPointerReference` exceptions reported by `cdt.core`.

 

The walk-around I found is to disable "build automatically" option under "Project" menu as soon as you start SDK before creating any C project using wizard.

0 Kudos
Newbie rhowells36
Newbie
1,288 Views
Registered: ‎07-09-2018

Re: SDK Won't Launch

Thank you, glena. This works like a charm.
0 Kudos
Contributor
Contributor
823 Views
Registered: ‎05-16-2018

Re: SDK Won't Launch

Do we know why this happens? I keep running into this problem reguarly.

0 Kudos
Highlighted
Visitor chuffine
Visitor
510 Views
Registered: ‎05-21-2018

Re: SDK Won't Launch

If the SDK is quit instead of closed, it leaves .lock in the .metadata directory. This commonly happens on system crash or force exit on shutdown, since SDK pops up that "Are you sure?" window on exit. 

Either make sure you quit cleanly or delete .lock in .metadata.