UPGRADE YOUR BROWSER

We have detected your current browser version is not the latest one. Xilinx.com uses the latest web technologies to bring you the best online experience possible. Please upgrade to a Xilinx.com supported browser:Chrome, Firefox, Internet Explorer 11, Safari. Thank you!

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Contributor
Contributor
441 Views
Registered: ‎08-02-2018

why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

Hi,fopen command not work in SDK? I have searched everywhere but the exact answer is not available and the file is set in standalone mode and is also set in the system. i have also set xilffs in system.mss Please help

thanks 

mohit

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
Xilinx Employee
Xilinx Employee
272 Views
Registered: ‎10-30-2017

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

Hi mohit@98 ,

it is not possible to open a file in desktop where as your code runs on zynq board. when fopen command executed then prossor looks for the file in its memory not on the desktop. what you can do is, copy the file into sd card and kept it in sd slot of zynq board and initilize it and use fopen to read the file from sd card.

Best Regards,
Srikanth
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.

0 Kudos
8 Replies
Contributor
Contributor
438 Views
Registered: ‎08-02-2018

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

how can i want to read file through Zybo Z10 board

0 Kudos
Moderator
Moderator
394 Views
Registered: ‎09-12-2007

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

what error are you seeing?

0 Kudos
Contributor
Contributor
381 Views
Registered: ‎08-02-2018

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

it can give unwated results and check across fopen the result could be zero. means fopen could not read file which is on desktop. why this problem comes can't understand? please help sir.

thanks

mohit

0 Kudos
Scholar u4223374
Scholar
367 Views
Registered: ‎04-26-2015

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

Just clarify this for me ... you're using fopen in SDK (which is generating code that runs on the Zybo) and trying to open a file that's on your desktop PC?

0 Kudos
Contributor
Contributor
362 Views
Registered: ‎08-02-2018

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

yes sir correct. 

 

0 Kudos
Contributor
Contributor
321 Views
Registered: ‎08-02-2018

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

Still working on Fopen not get solution.

0 Kudos
Xilinx Employee
Xilinx Employee
273 Views
Registered: ‎10-30-2017

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

Hi mohit@98 ,

it is not possible to open a file in desktop where as your code runs on zynq board. when fopen command executed then prossor looks for the file in its memory not on the desktop. what you can do is, copy the file into sd card and kept it in sd slot of zynq board and initilize it and use fopen to read the file from sd card.

Best Regards,
Srikanth
----------------------------------------------------------------------------------------------
Kindly note- Please mark the Answer as "Accept as solution" if information provided is helpful.

Give Kudos to a post which you think is helpful and reply oriented.

0 Kudos
Contributor
Contributor
266 Views
Registered: ‎08-02-2018

Re: why fopen command not work in SDK?

Jump to solution

thankyou sir for help.

mohit

0 Kudos